Zlokot v novom singli hovorí, že život je lahodná zmija!

V novom singli s názvom Wu wej nám skupina Zlokot ukazuje svoju prívetivejšiu tvár, podobne ako tomu bolo pri ich doteraz najväčšom hite The Cure.

Atmosféru porozumenia dotvára aj video, ktorého autorom je bubeník, pekár, otec a manžel Michal Lašán. Fotodenník vytvoril výlučne zo záberov svojho mobilného telefónu, ktoré väčšinou zachytávajú spoločné cesty za koncertmi.

Zlokot_promo2014_draft1_mlcuchova-2

„Wu wej však môže hovoriť o komkoľvek z nás. V piesni sa môžeme hľadať, vnorení do obrazov vznášajúcich sa na groovy atmosfére piesne, okorenenej aj znepokojivými motívmi. Veď aj keď život je pri správnej konštelácii lahodný, sem tam predsa len vie byť jedovatý ako zmija,“ povedal bezvýznamný hudobný publicista, ktorý si nepraje byť menovaný.

„Wu wej múdro vyprodukovaná Erikom Lososom Horákom je o drzo sympatickom a sentimentálne bezstarostnom vzťahu basovej linky, gitár, bicích, rytmického slova a sviežeho spevu Stanky Apfelovej. Tento vzťah sa pri tom odohráva na pozadí temných časov nadvlády hlúpo dojemného, sterilne riedkeho, prípadne panoptikálno kolotočárskeho karpatského popu,“ povedal PR supermanažér skupiny Titánius Ocelkuj.

Čínsky termín Wu wej je súčasťou taoistickej tradície a doslova znamená nezasahovanie alebo takzvané konanie nekonaním. Pri troche predstavivosti by sme ho mohli vnímať aj ako autentické fungovanie bez postranných úmyslov, takzvane na voľnobeh.

Singel sa tiež čírou náhodo dostal do uší trom „mladým“ černokňažníkom súčasného slovenského humoru. Čo si o Wu wej myslia majstri Roast Show Juraj Šoko Tabaček, Tomáš Hudák a Samo Trnka, si môžete pozrieť v tajnom videu.

Zlokot_promo2014_draft1_mlcuchova-8

Skladba bude súčasťou druhého albumu skupiny Zlokot s názvom Slowakische Genius. Naja(tra)ktívnejší československý label Slnkorecords ho niečo vyše roka po debute Slowakische Idiot vydáva presne 10. novembra 2014.

Zlokot Facebook: https://www.facebook.com/Zlokot.sk

Zdroj: Slnko Records