Zimná krajina Lucie Lužinskej prichádza v re-edícii.

Lucia Lužinská – chameleón slovenskej hudobnej scény. Pre  zasväteného výborná jazzová speváčka, pre iného neznáma tvár ukrytá za popovým mainstreamom.  Aktuálne vychádza v re-edícii  jej vianočný album Zimná krajina.

Herečka s titulom z prestížnej džezovej univerzity z rakúskeho Grazu využíva obe polia pôsobnosti. Srdcu bližší jej je však spev. Svedčia o tom tri úspešné džezové albumy a najmä ten posledný, ktorého náklad zmizol počas posledných vianočných sviatkov.

Lucia_Luzinska__foto_Ivan_Caniga

Speváčka a herečka, ktorú ste mohli vidieť v českých filmoch Blízko nebe, Hodinu nevíš, ale napríklad aj v slovenskom Paneláku prináša na znovu vydanom CD tucet skladieb. Podľa Luciiných slov je najväčším úlovkom duet s Milanom Lasicom, ktorý skladbu Vianočná pieseň najprv otextoval a neskôr aj naspieval.

Album je plný skladieb známych aj menej známych, všetky však majú čosi spoločné. Nahrali sme Cohenovu Hallelujah ako intímny rozhovor hlasu a gitary, poctivé Sinatrove swingovky sme preobliekli do modernejších aranžmánov, máme tu spoločný duet s Milanom Lasicom so sláčikmi či harfou, ale aj netradičné spojenie jazzu s beat boxom. Všetký skladby majú pohodovú atmosféru, cez ktorú si nás ľudia púšťajú k sebe domov, takmer k vianočnému stromčeku“ opisuje album Lužinská.

Popri hudbe je súčasťou albumu aj booklet s dvanástimi obrázkami fotografa Vladimíra Lužinského, na ktorých počas rokov zachytil detaily zimnej krajiny, či bielu prírodu slovenských hôr. Na nahrávke sa podieľali špičkoví naši, aj zahraniční hudobníci, album aranžoval a hudobne produkoval Luciin partner, hudobník Boris Čellár.

www.lucialuzinska.sk

CD_Zimna_Krajina_Titul_a_Nosic kopie

Zdroj: Jazz.sk