Žebřík 2011: Tomáš Klus získal štyri nominácie, Wohnout a NiceLand majú po troch!

Dvacátý ročník čtenářské ankety Žebřík se přehoupl do druhé poloviny. Z lednového hlasování vyplynulo, že nejvíce nominací – čtyři – fanoušci přiřkli Tomáši Klusovi. O jednu ménì mají skupiny Wohnout a NiceLand, počítáme-li i účast Michala Motyčky mezi zpìváky.

Šanci na vítìzství mají rovnìž Tata Bojs, Mandrage, Kofe-In, Ben Cristovao, Aneta Langerová a Anna K se dvìma nominacemi. Loňští suveréni Nightwork se musí spokojit s kandidaturou na Skupinu roku, ovšem jejich zpìvák Vojta Dyk znovu aspiruje na individuální ocenìní.

Do užšího výbìru postoupili ještì Charlie Straight, Sunshine, Imodium, Miro Šmajda, Dan Bárta, Michal Hrùza, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lucie Bílá nebo Gabriela Gunčíková. Mezi potenciálními Objevy roku jsou například A Banquet a Goodfellas. Ve staronové kategorii Akce roku svedou souboj festivaly Colours Of Ostrava, České Hrady, Masters Of Rock a Rock for people, filmovými hity byly podle hudebních příznivcù Alois Nebel, Lidice, Muži v nadìji, Perfect Days a Poupata.


„Podle názorù fanouškù to vypadá, že loni žádná ‘tepláková mánie‘, která by ovládla nominace, naši scénu nezachvátila. Jsem rád, že se prosadilo takové množství interpretù, včetnì řady nových jmen, o to bude únorové hlasování napínavìjší,“ komentuje výsledky ředitel hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

O definitivních výsledcích se bude rozhodovat formou sms do 29. února. Anketa má i zahraniční část, ta ale není omezena nominacemi. Všechny hlasy budou slosovány o ceny partnerù Žebříku.

Finálový večer probìhne 16. března na v Parkhotelu Plzeň za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii převezmou bronzové sošky z dílny výtvarníka Václava Česáka.

Moderátory slavnostní vyhlášení opìt budou Tomáš Hanák a Klára Vytisková. Koncertnì vystoupí Charlie Straight, Navigators, Mandrage či Tomáš Klus. Mimořádnou podívanou slibují Tata Bojs, jejichž prùřez dosavadní kariérou zpestří účast zajímavých hostù a speciální vizuální show.

Na druhé scénì bude znít taneční groove v podání DJù, jako jsou Friky, Robot, Maceo a další.

Předprodej vstupenek (390 Kč, VIP 990 Kč) zajišťuje www.ticket-art.cz. After party s hvìzdami Žebříku pobìží od pùlnoci také v prostorách plzeňského Parkhotelu, kde lze i využít snížených „žebříkovských“ cen k ubytování.

Organizátory Žebříku 2011 jsou magazín iREPORT a Plzeňský kraj, záštitu nad akcí převzal hejtman Milan Chovanec.

Nominace a další info naleznete na www.anketazebrik.cz.

Zebrik 2011

Zdroj: Šárka Chomoutová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET