Žebřík 2011: Odštartoval, finále prebehne 16. marca v Plzni!

Anketa Žebřík vstupuje do jubilejního 20. ročníku! Výsledky dvoumìsíčního hlasování budou vyhlášeny 16. března v plzeňském Parkhotelu. Finálový večer za účasti tuzemské hudební elity moderují Tomáš Hanák a Klára Vytisková.

Bìhem ledna mohou fanoušci hlasovat pro kteréhokoliv ze svých favoritù, a to zasláním sms na číslo 900 06 09. Z prvního kola vzejde pìt nominovaných v deseti kategoriích. O definitivních vítìzích se pak bude rozhodovat až do konce února.

V domácí části ankety lze kromì českých a slovenských hudebníkù uvádìt také zahraniční umìlce dlouhodobì pùsobící v ČR a SR. Obsahuje kategorie Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpìvák, Zpìvačka, Objev, Akce, Film a Prùser roku. Stejné kategorie platí i pro zahraniční část. Každý hlas bude slosován o hodnotné ceny partnerù Žebříku.

David Koller a Jarda Hudec

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 16. března od 20 hodin v Parkhotelu Plzeň. Na pìtihodinové show budou ocenìni tři nejlepší umìlci v každé kategorii, kteří převezmou bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

Bìhem galavečera, kterým provedou Tomáš Hanák a Klára Vytisková, budou k vidìní speciální koncerty mnohých předních interpretù. Vystoupí např. Charlie Straight, Mandrage, Navigators, písničkář Tomáš Klus a další.

„Dvacátým výročím bychom rádi odstartovali novou etapu cen Žebřík. Na jejich vyhlášení se koncertnì představí spíše mladší interpreti, současnì ale pozveme další osobnosti naší scény, které se na Žebříku bìhem jeho bohaté historie prezentovaly“, říká ředitel hudebních cen Jarda Hudec.

Nightwork

Mimořádný zážitek slibuje projekt Best of Tata Bojs, který bude prùřezem třiadvacetileté kariéry této osobité skupiny. Nabídne nejvìtší hity za účasti zajímavých hostù a za doprovodu speciální vizuální show.

Druhá scéna bude ve znamení taneční hudby a hiphopu v režii předních DJs a kapel. Následovat bude oficiální after party s hvìzdami Žebříku, rovnìž v prostorách plzeňského Parkhotelu.

Patronem akce, která má tentokrát i významný charitativní ráz, je hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. Předprodej vstupenek za 390 Kč a VIP passù v cenì 990 Kč zajišťuje síť TicketArt.

Tomas Hanak a Klara Vytiskova

Mezi ocenìnými minulého ročníku této prestižní ankety byli Vojta Dyk, Miro Šmajda, Martin Chodúr, Aneta Langerová, Ewa Farna, Klára Vytisková, Niceland, Ben Cristovao, Tomáš Klus, UDG, Nightwork, Sunshine, Lucie, BSP, Mňága a žďorp ad.

Více na www.anketazebrik.cz

Zebrik 2011

Zdroj: Šárka Chomoutová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET