Zaujímavé aktivity, ktoré môžete robiť v Bratislave

Bratislava je kompaktné mesto s malebnými uličkami, plné skvelých reštaurácií, kaviarní a zaujímavých miest. Aj keď na prvý pohľad nie je tak populárne ako iné európske mestá, stále tu môžete zažiť množstvo skvelých vecí, ktoré by ste našli aj inde – dnes však už kvôli nim nemusíte cestovať ďaleko!

Zájdite si na japonské sushi

Aby ste si mohli dopriať skvelé japonské sushi, už rozhodne nemusíte cestovať do Japonska. Sushi Bratislava ponúka v naozaj skvelej kvalite. Nájdete tu desiatky ázijských a japonských reštaurácií, ktoré navyše ponúkajú vaše obľúbené California rolls za skvelú cenu. Nezáleží tak na tom, či si chcete odbehnúť z práce na exotický obed alebo plánujete svoju polovičku či známych pozvať na luxusnú večeru – stačí si len vybrať a môžete hodovať.

Obdivujte svetové umenie

Ak milujete cestovanie najmä kvôli galériám a umeniu na svetovej úrovni, určite oceníte, že Bratislava v tomto smere, pomaly ale isto, doháňa všetky ostatné metropoly. Slovenská národná galéria vám učaruje zvonku i zvnútra a navyše pravidelne ponúka výstavy umenia každého druhu.

V Bratislave sa však nachádza aj množstvo menších galérií alebo moderné Danubiana Meulensteen Art Museum. Toto múzeum súčasného umenia, s polohou na špičke dlhého polostrova uprostred Dunaja, je čiastočne otvorené už od roku 2000. Vo Veľkej sále na prvom poschodí sa nachádza stála expozícia, kde je medzinárodný sortiment malieb a inštalácií od umelcov ako Sam Francis, Christo, Jill Moser, CoBrA  či Karel Appel. Priestor pred múzeom bol upravený ako sochársky park pokrytý zeleňou a hostí diela od Hansa de Bovenkamp či Rolanda Goeschla. Nádherný celodenný výlet máte v tomto prípade zaručený.

Doprajte si pravý thajský relax

Ste unavení alebo len hľadáte spôsob, ako najlepšie zrelaxovať? A čo tak zájsť si na kvalitnú thajskú masáž, ktorá vám pomôže dokonale sa uvoľniť? Pokiaľ ešte nemáte žiadne obľúbené miesto, jednoducho do vyhľadávača napíšte thajské masáže Bratislava a vyberte si z desiatok miest, ktoré masáže ponúkajú. Dobrou správou určite je, že vďaka rôznym portálom si dnes môžete kúpiť aj voucher so zľavou, vďaka ktorému si užijete masáž aj za polovičné ceny. Pokiaľ masáže veľmi neobľubujete, vedzte, že táto aktivita je tiež skvelým tipom na darček – a to prakticky pre kohokoľvek, kto rád oddychuje!

Zdroj: PR