Žákovic Open 2011: Štartuje presne o 30 dní! Prídu Arrested Development, David Koller, aj Mig 21!

Presne o 30 dní začne v Trenčianskych Bohuslaviciach dvojdňová nepretržitá hudobná zábava. Jedenásty ročník festivalu Kozel Žákovic Open poctí svojim koncertom exkluzívny zahraničný headliner priamo z Atlanty – Arrested Development. Na festivale okrem iných vystúpia v čase od 22. do 23. júla aj David Koller, Andrej Šeban, Hex, či Mig 21.

Kozel Žákovic Open bude aj tento rok prehliadkou toho najlepšieho zo slovenskej a českej hudby. Počas dvoch dní vystúpi 30 interpretov plus dídžeji.

Tohtoročným headlinerom festivalu je dvojnásobný držiteľ Grammy v kategórii hip-hop, skupina Arrested Development. Kapela nedávno koncertovala vo Viedni, a ako tvrdí organizátor festivalu Yxo Dohňanský, „Arrested Development sú vo výbornej forme.“

Arrested Development

Pre mimoriadny úspech v roku 2008, zavíta na festival aj tento rok český Spevák roka 2010 , David Koller. Na koncerte zahrá okrem starých hitov aj skladby z nového albumu Teď a tady. Piesňami z nového albumu poteší svojich fanúšikov aj kapela Hex, ktorá nemôže na festivale chýbať ani tento rok. „Hexáci“ na pódiu nevylučujú ani hudobných hostí.

Z Čiech na festival priletia Mig 21. Pilotom pritom bude známy herec a spevák Jiří Macháček, ktorý na Slovensko okrem svojho humoru prinesie aj stíhačkový pop. Ďalším českým hudobným hosťom bude aj tento rok reggae a dancehall kapela United Flavour.

Výnimočným bude vystúpenie slovenského gitarového mága Andreja Šebana, ktorého koncert spôsobí ľuďom zaručene zimomriavky.

Mig21

Organizátor festivalu prichystal tento rok pre fanúšikov kapely Le Payaco hudobné prekvapenie. „Skupinu sa na Žákovic Open nepodarilo dostať kvôli záväzkom voči festivalu Pohoda. Sme však radi, že všetkých členov privítame v roli aktívnych muzikantov,“ vyjadril sa Yxo. Tomáš Sloboda si tak zahrá so svojou kapelou Sounds Like This, Juraj Vitéz so skupinou Datasystem a Martin Stempel odohrá koncert s formáciou Diego.

Na hlavnom pódiu sa okrem spomenutých interpretov vystriedajú aj kapely ako Billy Barman, Amo and Band, Zóna A, Puding Pani Elvisovej, Cpt. Slice, The Uniques, Vrbovskí víťazi, Mariša, Tormentor a domovská skupina Joyride.

Na Radio_FM stagei zahrajú skupiny Sunflower Caravan, Got Blue Balls, Sto Múch, Rara Avis, Nourish My Fame, From Our Hands, The Lovely Pimps, Toni Granko, YouCoco a Talkshow. Nováčikom na festivale bude kapela Longital, ktorá nedávno oslávila desiate výročie svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Zahrá skladby z nového albumu Teraz.

Organizátor tento rok avizuje okrem vynikajúceho programu aj pohodlnejší pobyt. Návštevníci festivalu si budú môcť prenajať stany spoločnosti Kempingski. Dve noci v útulnom zelenom stane vyjdú na 20 eur, jedna osoba teda zaplatí za noc len 5 eur. Miesta v stane si ľudia môžu zakúpiť už dnes v sieti Ticketportal, alebo v penzióne Žákovic.

Špeciálne kvôli festivalu sa v čase konania zmení aj doprava v regióne. Vybrané rýchliky budú totiž zastavovať aj v Trenčianskych Bohuslaviciach. Ako upozornil Yxo Dohňanský, „stanovanie a parkovanie je zdarma ako každý rok.“ Dodal, že sa teší aj na tohtoročný futbalový zápas medzi členmi kapiel a fanúšikmi.

www.facebook.com/zakovicopen
www.zakovicopen.sk

Zdroj: Žákovic open
Publikoval: Redakcia GREGI.NET