Zahraničné metalové hviezdy na Slovensku: Banská Bystrica opäť zažije nápor fanúšikov, na amfíku bude dvojdňový festival More Than Fest!

Festival More Than Fest je späť po 9 rokoch! Medzinárodný rockovo-metalový festival ponúka v tomto roku najsilnejšiu zostavu kapiel na Slovensku! Banská Bystrica zažije 21. a 22. augusta opäť nápor metalových fanúšikov a tamojší amfiteáter bude praskať vo švíkoch.

Vďaka úsiliu organizátorov z agentúry EPG je z pôvodne jednodňového koncertu skupín HELLOWEEN, KREATOR, REFUGE (neskôr pribudli aj ELUVEITIE) na banskobystrickom amfíku razom akcia dvojdňová.  Významné mená svetového metalu sa sami začali ozývať, že chcú hrať v Banskej Bystrici!

„Z dôvodu možnosti doviezť na Slovensko v auguste takúto zaujímavú zostavu a vyplniť tak v podstate medzeru mimoriadne kvalitne obsadeným festivalom, sa agentúra EPG rozhodla priniesť takúto prehliadku známych skupín priamo do srdca Slovenska,“ hovorí Ján Poliak z EPG.

V piatok sa na amfiteátri predstavia už ohlasovaní HELLOWEEN, KREATOR a ELUVEITIE. Ako ďalší headliner pribudli Fíni SONATA ARCTICA. Títo melodickí králi oslavujú 15 rokov od vydania svojho fantastického debutu „Ecliptica“. Zo slovenských kapiel sa môžete tešiť na RAVENCLAW, SIGNUM REGIS, BRAINSCAN a ANSTRATUS.

Sobota bude taktiež nabitá hviezdami. V úlohe headlinera sa predstavia nemeckí EDGUY na čele s Tobiasom Sammetom. Nemci REFUGE, ktorí budú točiť na amfiteátri koncert pre potreby nového DVD boli presunutí na sobotu. Stalo sa tak kvôli tomu, že SONATA ARCTICA môžu hrať iba v piatok a po koncerte takmer ihneď odchádzajú do rodného Fínska. Z ďalekej Brazílie zavítajú pod Urpín ANDRE MATOS BAND a zostavu zahraničných hostí doplnia mladí Nemci VICTORIUS. Zo slovenských skupín sa predstavia LATERAL PRESENCE z Bratislavy, WITHIN SILENCE (presunutí z piatku) a RENAISSENSE, aktuálny víťaz Wacken Metal Battle Slovakia, ktorí zaujali svetovú porotu priamo na gigantickom festivale Wakcen v Nemecku.

Ako už býva zvykom pri koncertoch organizovaných agentúrou EPG, pre fanúšikov je pripravených viacero prekvapení. Slovenskí fanúšikovia budú mať možnosť stretnúť na amfíku v Banskej Bystrici ako jediní na svete aj niekoľko špeciálnych hostí! „Kai Hansen (GAMMA RAY, ex-HELLOWEEN) potvrdil, že navštívi tento rok Banskú Bystricu ešte raz. A to práve v auguste, keď sa príde pozrieť na More Than Fest,“ oznamuje nadšene Poliak a pokračuje, „Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN) sa vyjadril, že by nebolo od veci si v takejto zostave zahrať 2-3 skladby od HELLOWEEN, obzvlášť, keď sa výrazne zlepšil jeho vzťah so súčasným spevákom tekvíc Andim Derisom. Čo bolo bolo, Andi sa na istom letnom festivale 2015 zvítal s Rolandom ako starý kamarát … je treba niečo dodať ?“

mtf-2015-rozpis-kapiel

Po pridaní druhého hracieho dňa sa organizátorom začali ozývať aj zahraničné médiá. „Je to pre nás veľmi potešujúce, najmä v súvislosti s obnovenou akciou,“ doplňuje Ján Poliak. Najnovšou správou z prostredia More Than fest je pribudnutie ďalších dvoch kapiel. Na festivale si zahrajú známi martinskí LUNATIC GODS a ANTHOLOGY.

Zdroj: Stanislav „Stillborn“ Černák /  EPG