Zábavu a atmosféru „zlatej éry“ môžete zažiť v Bratislave už budúci týždeň!

Bratislava Hot Serenaders je významný slovenský orchester, ktorý vznikol v roku 1991; orientuje sa na rekonštrukciu starých nahrávok tanečnej hudby a napodobenie dobového interpretačného štýlu amerického jazzu a Hot & Sweet Music dvadsiatych až štyridsiatych rokov 20. storočia a slovenskú tanečnú hudbu s jazzovými prvkami.

Po platinovej platni za CD Ja som optimista a po zlatej platni za CD Celý svet sa mračí, došlo v roku 2011 k tretej spolupráci orchestra BHS už  so svojím viac-menej „kmeňovým“ spevákom a členom orchestra – pánom Milanom Lasicom,. Pán Lasica si nahratím albumu amerických jazzových šlágrov pod názvom „Keď zastal čas“ splnil svoj tajný sen. 15 vybraných skladieb následne otextoval svojimi vlastnými textami, presiaknutými jeho typickým humorom, nadhľadom  a smutno-krásnou melanchóliou.

V roku 2012 sa orchester začal pripravovať na nahrávanie svojho štvrtého profilového albumu, ktorého nahrávanie vrcholí v týchto dňoch. Aj preto pozývame všetkých pravidelných aj nepravidelných fanúšikov na špeciálny letný koncert, odznejú na ňom totiž najlepšie kúsky z nášho repertoire, vyšperkované na nahrávaciu úroveň.

O program sa postará Bratislava Hot Serenaders pod vedením Juraja Bartoša so svojim dámskym vokálnym triom Serenaders Sisters a sólovými spevákmi.

Vynikajúci jazzový prejav hudobníkov je umocnený zmyslom pre humor a show. Vizuálnu atmosféru orchester dotvára krásnymi dobovými kostýmami. Použitie autentických nástrojov, starostlivo prepracované aranžmány a bravúrne štýlové výkony sólistov prinášajú jedinečný autentický zvuk, aký poznáme z filmov, či starých nahrávok.

Letné kino SNG bude v nedeľu 7. júla patriť nielen tanečným nadšencom, ale všetkým, ktorí majú radi zábavu a atmosféru „zlatej éry“, pretože Bratislava v tento deň ožije do nálady 20-tych a 30-tych rokov!

Viac informacii: www.serenaders.sk
Predpredaj: www.ticketportal.sk

POČET VSTUPENIEK V PREDPREDAJI JE OBMEDZENÝ, nakoľko v prípade nepriaznivého počasia sa koncert odohrá v bývalej kaviarni Berlinka na Nám. Ľ. Štúra.

Zdroj: Matej Salek