Youcoco sú späť s novým singlom

Od posledného koncertného vystúpenia pôvodnej zostavy Youcoco už uplynul nejaký čas. Niekoľkoročná pauza v hudobnej spoluprácii aj čiastočné uvoľnenie vzájomných medziľudských väzieb medzi Radkou a Riou vyčistilo časopriestor medzi oboma dámami, ale kapela je znova pohromade a ich terajšia spolupráca a priateľstvo dostali nový šat – je v ňom viac radosti, harmónie ale aj vzájomného porozumenia.

A Youcoco sú späť s novým singlom Empty Spaces, ktorý je hudobne na míle vzdialený ich priamočiarej hlučnej produkcii z úspešného dlhohrajúceho debutu Big Now! z roku 2010 (Deadred/Starcastic). Krehká akustická skladba, nahratá s pomocou gitary a guitalele v jednoduchých aranžmánoch, prenecháva hlavný priestor a pozornosť textu, ktorý nesie silné posolstvo. „Je to úprimná výpoveď človeka o jeho pocitoch, snoch, túžbach. Je o bolesti ale i silnej nádeji, je o živote človeka na Zemi, o jeho putovaní, hľadaní pravdy a potrebe silnej viery v seba”, hovorí o tom bubeníčka Ria.

youcoco_2014

Singel Empty Spaces vychádza 13.08.2014 v opatere vydavateľských dvojičiek Deadred Records (Slovensko) a Starcastic Records (Česká republika) v digitálnej forme vo formátoch MP3, FLAC. Stiahnuť si ho možno zo stránok oboch vydavateľstiev a Bandcamp profilu kapely. Nahrávanie, mixáž a mastering skladby prebehli v júli 2014 v trenčianskom štúdiu MenAtSound v réžii Matesa Homolu, grafické stvárnenie singla si vzala na starosť sama Ria vo svojom štúdiu Samo&Sato.

Kapela YOUCOCO vystúpi najbližšie naživo na festivale Grape na piešťanskom letisku v piatok 15.08.2014 o 20.40 na Red Bull TourBus.

Youcoco – Empty Spaces
Deadred Records / Starcastic Records, 2014
singel, 4:24 min.
Formát: MP3 / FLAC
Katalógové číslo: DR-028 / STC-47
Dátum vydania: 13.08.2014
Link na download singla: youcoco.bandcamp.com/album/empty-spaces-single 

YC_Empty-Spaces_cover_800px

www.facebook.com/pages/youcoco/267997081760
www.deadred.sk
www.starcasticrecords.cz

Zdroj: Deadred Records*