YAEL – novinka SAHYB je prvým dielom jeho príbehu z produkčnej značky dvatritridva

Slovenskí producenti Martin „Max“ Šrámek, Matej Mikloš a Adrián Líška, ktorí produkujú pod značkou DVATRI TRIDVA nám opäť ponúkajú zaujímavý počin z ich pripravovaného albumu. Naposledy to bola tanečná Lonely od Ronnie a Dominiky Mirgovej a keďže koncept dvatritridva je symbolom dvoch protikladov, tentokrát uvádzajú skladbu, ktorá je alternatívou k rádiovému popu. Rovnaký je k tomu aj klipový koncept. 

Talentovaný spevák a herec Matúš Kolárovský alias YAEL prichádza s novinkou SAHYB. Klip k skladbe je prvým dielom Yaelovho príbehu, jeho čiernou časťou, v ktorej sa dozvieme, čo všetko predchádzalo katarznému momentu v druhom diele.

Prvý diel vychádza 11. novembra na kanáli DVATRITRIDVA, druhý klip vyjde 23. novembra na kanáli ILLUMINATE. Oba klipy sú pod režijnou taktovkou Martina Mika. „V klipe som sa rozhodol znázorniť spútaného Yaela reťazami, reťaz symbolizuje démonov, ktorí ho v živote zväzovali a znázorňuje segmenty života, ktoré nemal vyriešené – predovšetkým toxická láska voči žene. Počas klipu sa postupne každá z reťazí uvoľní a Yael nakoniec ostane slobodný. Pokračovanie a vyvrcholenie nastane v ďalšom videoklipe na kanáli ILLUMINATE,“ opisuje vznik videoklipu režisér.

„S Matúšom sme sa tentoraz pokúsili opustiť mainstream a trochu ho „zašpiniť“.  Páčila sa nám predstava Tribalového beatu s pop trapovými vokálmi. Matúš nás veľmi zaujal hlavne kvôli svojej práci s textom a slovenčinou. S ňou dokáže pracovať ako máloktorý interpret na slovenskej scéne. Robilo sa nám s ním naozaj veľmi dobre a rýchlo. Celá skladba vznikla v rámci jednej nahrávacej session. Výsledok je veľmi zaujímavý, tak nech sa dobre počúva,“ odkazujú producenti piesne Martin, Matej a Adrián.

K piesni sa vyjadril aj samotný interpret: „SAHYB je druhá skladba, ktorú som ako YAEL nahral s produkčnou partičkou dvatritridva. Naozaj som nečakal, že ma oslovia ľudia z takého dobrého štúdia. Adrián Líška, Maxo Mikloš a Maxo Šrámek mi pomohli s melodickými linkami a začali skladať hudbu od základu a bolo to pre mňa úplne  nové. Táto pesnička sa prejavom viac podobá tomu Yaelovi, ktorý bol na začiatku, no myslím si, že to nie je vôbec na škodu veci. Práve naopak, drží to náladu pesničky, ktorú dotvára Tribal beat, ktorý sa mi veľmi páči. Teším sa na to a snáď sa výsledok bude ľudom páčiť rovnako, ako nám.“

 Zdroj: TS