XXL Fest 2011: Ktorí členovia Pendulum-u budú na feste?

Na XXL Feste, ktorý sa udeje už o necelý mesiac sa na Pokec pódiu vo štvrtok udeje skutočne výživná drum and bassová žúrka a to aj vďaka ikone tohto žánru skupine Pendulum, ktorej jeden zo zakladajúcich členov Dj a producent EL HORNET odohrá dj set s doprovodom ,ktorým nie je nik iný ako Mc AD.

Ich vystúpenie si môžete vychutnať už spomínaný prvý deň festivalu, vo štvrtok od 01:00 hod. A teraz pár riadkov  o skupine Pendulum.

Skupina Pendulum vznikla v austrálskom Perthe a vydala svoju prvú skladbu „Vault“ ako A-stranu EP Kingz of the Rollers EP v roku 2003. Po niekoľkých iných singloch vrátane „Spiral / Ulterior Motive“ a mnohých skladbách, ktoré mali byť zahrnuté na ich nadchádzajúcom LP, vydali v roku 2005 svoj debutový album Hold Your Colour. Ich skladba „Slam“ bola použitá v niekoľkých Playstation 3 hrách ako MotorStorm. Ich druhý album In Silico bol vydaný v máji 2008. Druhý singel z tohto albumu „Propane Nightmares“, bol dovtedy ich najväčším hitom a dosiahol 9. miesto v rebríčku UK Singles Chart. Avšak od vtedy prvý singel z ich tretieho albumu Immersion, „Watercolour“ obsadil 4.miesto.

V roku 2008 hrali Pendulum na mnohých európskych hudobných festivaloch a pustili sa aj do svojho prvého turné po Severnej Amerike. Koncom roku, 4. až 5. decembra, skupina natočila živé DVD v Brixton Academy, ktoré bolo vydané v júni 2009. Skupina cestovala v roku 2009 po Európe, kde aj oznámila prácu na treťom albume.

V decembri 2009 bolo oznámené, že Pendulum bude mať turné k tretiemu albumu Immersion v máji 2010. Dátum vydania albumu bol oznámené „v máji“ počas živej párty v klube Matter a vtedy bolo potvrdené vydanie albumu na 24. mája.

Súčasní členovia:
• Rob Swire – spev, syntetizátor, producent (2002-súčasnosť)
• Peredur ap Gwynedd – elektrická gitara (2006-súčasnosť)
• Gareth McGrillen – basová gitara (2002-súčasnosť)
• Paul „El Hornet“ Harding – DJ (2002-súšasnosť)
• Ben „The Verse“ Mount – MC (2006-súčasnosť)
• Kevin Joseph Sawka – bicie (2009-súčasnosť)

Vo štvrtok na  Pokec stagei vystúpia ešte: BLAME/UK, Get Explode Live/Sk,  Motiv/Hu, Secon /Hu, Gabanna, Dolyx, Galby a Depha zo Slovenska

XXL Fest 2011

Zdroj: XXL Fest
Publikoval: Redakcia GREGI.NET