Xindl X zmenil pohľad na Vianoce a vydáva krásnu pieseň Alespoň jeden den. Obrázky do videoklipu nakreslila jeho dcéra

Budúci týždeň začína adventné obdobie, čo znamená, že je konečne čas na vianočné piesne. Jednu s názvom „Alespoň jeden den“ nahral aj Xindl X, ale tentokrát inak, ako by ste od neho čakali. „Ľudia väčšinou Vianoce milujú alebo nenávidia. Ja som sa v priebehu života presunul od haterov k uctievačom,“ hovorí Ondřej Ládek. Singel aj s lyric videoklipom uzrel svetlo sveta už 21. novembra. 

Jednu vianočnú pieseň už na svojom konte Xindl X má. Tentokrát sa ale rozhodol k singlu pristúpiť úplne inak. „Od doby, čo mám deti, mám Vianoce radšej a radšej. Tak by mi prišlo ako škoda, aby jediná moja známa vianočná pieseň bola „Štědrý večer nastal“, ktorá sa k Vianociam nestavia úplne pozitívne,“ hovorí o svojej inšpirácii spevák. „Síce ju mám rád a nemám problém ju hrať aj v lete, ale povedal som si, že by to na novom albume chcelo aj trochu iný pohľad na sviatky pokoja a mieru,“ dodáva.

Vznikla tak krásna pieseň „Alespoň jeden den“ s rodinnou atmosférou a úprimným textom, ktorý aj napriek absencii sarkazmu a irónie nestráca na typickom „xindlovskom“ vtipe. „Pesničku sme nahrali s producentom Radkom Tomáškom, s ktorým som už v štrnástich rokoch hral vo svojej prvej kapele. Takže by sa dalo povedať, že sme si túto prácu dali k nášmu tridsaťročnému výročiu,“ spomína Ondřej.

Svoju zásluhu na novom singli má tiež spevákova 11-ročná dcéra Alica. Tá nakreslila cover singlu aj obrázky do lyric videa, ktoré je dostupné na YouTube už od 21. novembra.

 Xindl X – Alespoň jeden den
STREAMINGOVÉ SLUŽBY

www.facebook.com/xindlxofficial
www.instagram.com/xindlxofficial/

Zdroj: TS