Xindl X prichádza so singlom Smíšený pocity, ktorým štartuje svoju novú éru. Novinkou obľúbený pesničkár sľubuje album

Xindl X patrí bez debát k najobľúbenejším a najžiadanejším skladateľom, pesničkárom a spevákom v Čechách. Na svojom konte má nespočetné hity, ktoré znejú z českých i slovenských rádií, úspešné albumy aj vypredané koncerty a turné. Teraz Ondřej Ládek aka Xindl X, prichádza s novinkou „Smíšený pocity“ a štartuje svoju ďalšiu éru. Sľubuje, že sa na jeho pripravovanom albume môžeme tešiť na mnoho spoluprác, modernejší zvuk a autorskú slobodu.

„Čo sa týka skladania, vždy som bol skôr vlk samotár, čo si sám doma s gitarou piple pesničku, pokiaľ nie je hotový text, hudba aj forma a až potom k tomu pustí ostatných muzikantov. Ale teraz po dvoch rokoch izolácie od ľudí som dostal chuť tvoriť niečo s niekým dohromady,“ vysvetľuje Xindl X, ako v poslednej dobe vznikajú jeho nové piesne.

Spolu so songwriterom Jendom Vávrom si totiž vytipovali niekoľko muzikantov a spoločne sa pustili do nahrávania. „Začali sme sa zatvárať do skúšobní a štúdií. Nesnažili sme sa napísať hit, niečo čo znie ako Xindl. Jednoducho sme sa nijak neobmedzovali. Iba sme skúšali napísať niečo, čo nás bude baviť,“ dodáva spevák s tým, že výsledkom je viac ako dvadsať piesní naprieč všetkými možnými žánrami, od metalu, cez latino-pop až po hip-hop.

Najlepšie z týchto piesní sa dočkajú aj videoklipu. Tak sa stalo aj pri singli „Smíšený pocity“, ktorý vznikol v spolupráci s producentom Filipom Vlčkom, ktorý doňho nahral aj všetky nástroje. „Posledné dva roky som počúval hlavne španielsky punk-rock a vďaka tomu som dostal chuť si taktiež zahrať na niečo, čo je postavené hlavne na gitarách. A tak som hľadal producenta, ktorý túto hudbu vie urobiť tak, aby nestratila gule, ale zároveň znela moderne a nie ako niečo, čo sme už stokrát počuli,“ hovorí na adresu Filipa Vlčka Xindl X. Zároveň dodáva: „myslím, že sme si veľmi sadli, a že vás výsledky našej práce naozaj prekvapia.“

Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na moderný, gitarový zvuk s kvalitnou produkciou, ktorý ale nestráca kúzlo tvorby Ondřeja Ládka, predovšetkým v autentických textoch, ktoré píše s vlastnou ľahkosťou. „V piesni spievam: ‚Nenávidím to, jak moc tě miluju, když zrovna piješ mi krev‘. Moje deti s obľubou tvrdia, že mi robením zla vyznávajú lásku. Tak táto pieseň je zase takým vyznaním im. Ale nič sentimentálneho nečakajte,“ vysvetľuje s úsmevom Ládek.

Samotné deti sa tiež objavia vo videoklipe z dielne uznávaného režiséra a videomakera Jakuba Mahdala. „Bude to taká audiovizuálna prestrelka plná farieb, vnemov a trikových záberov, čo nám vo vás pomôžu tie Smíšený pocity vyvolať,“ približuje spevák.

 Xindl X – Smíšený pocity
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
Xindl X – Smíšený pocity
Autoři: Ondřej Ládek, Jan Vavra, Filip Vlček
ISRC: CZUM72300439
(P) 2023 Universal Music
www.facebook.com/xindlxofficial
www.instagram.com/xindlxofficial/

Zdroj: TS