Wilsonic Festival 2012: Sme späť!

Wilsonic Festival je späť. Po trojročnej odmlke ohlásil svoj návrat na 15-16. júna, tentokrát do atraktívnych priestorov bratislavskej Design Factory Garden na Bottovej ulici.

Festival sa vráti v podobe komunitnej, urbánnej garden párty, ktorej hlavnou ambíciou je po vynútenej prestávke opäť stmeliť a zároveň zavďačiť sa komunite fanúšikov, ktorá značke Wilsonic pomáhala v minulých rokoch rásť.

O tom, že by návrat mohol byť úspešný svedčí aj veľmi rýchlo vypredaná prvá séria vstupeniek, ktorá zmizla ani nie dva dni po ohlásení konania. A to bez uvedenia jediného mena účinkujúceho! Tých budú organizátori odkrývať postupne počas nasledujúcich dní.

Jedinečné podujatie, v minulosti dvojnásobne ocenené rešpektovaným portálom Resident Advisor (2008, 2009) ako druhý najlepší júnový festival na svete, nadviaže na svoju tradíciu a bude pokračovať tam, kde si dal v roku 2009 pauzu. Svedčia o tom aj prví ohlásení účinkujúci. Obe mená pochádzajú zo susedného Rakúska. Obe však hendikep malej krajiny úspešne prekonali a veľmi rýchlo sa etablovali na medzinárodnej scéne.

Projekt Trouble over Tokyo bol paradoxne na ostatnom vydaní festivalu jedným z headlinerov. V tomto roku, keď sa Wilsonic vracia na festivalovú scénu, tu s ním Toph Taylor odohrá jeden z posledných rozlúčkových koncertov, nakoľko Trouble over Tokyo končí.

Preto ak chcete zažiť “Thoma Yorka na vrchole svojich existencionálnych starostí, ale so sexapealom Justina Timberlakea”, ako Trouble over Tokyo opísali v britskom denníku The Guardian, nemali by ste na Wilsonicu chýbať.

Areálom Design Factory nebude znieť len indie-elektronika s modernými prvkami r’n’b, ale aj poctivé techno. A keď píšeme poctivé, máme na mysli poctivé. Kraftwerk svojho času ani len netušili, kam ich koncept Man-Machine jedného dňa dovedú Rakúšania Elektro Guzzi.

Trio ultrapresných, dokonale zohraných inštrumentalistov dokáže vytvoriť “organické techno”, ktorého energia strháva davy. Bicie, basa a gitara produkujúce viac než “len” punk. V podaní tejto trojky, ktorá si za zahraničný predaj svojej novinky Parquet odniesla jednu z European Border Breaking Awards 2012, uzrie techno svetlo sveta aj bez synthezátorov, sequencerov, či počítačov. Naživo a živočíšne. Náš tajný tip!

Vstupenky na celý festival sú po vypredaní prvej série aktuálne k dispozícii za 34 eur prostredníctvom online predpredaja www.tixy.sk. Pre najaktuálnejšie informácie o Wilsonicu sledujte festivalový Twitter alebo Facebook.

Wilsonic Festival
15-16 Jun 2012
Design Factory Garden
Bratislava
– limitovaná kapacita
– prvá séria dvojdňových permanentiek za 29 €
– predpredaj : www.tixy.sk

Wilsonic 2012

Zdroj: Wilsonic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET