Wilsonic 2014 nadchne Bratislavu experimentálnou elektronikou aj klubovou párty.

Wilsonic sa uskutoční 6. júna v Ateliéri Babylon. Podujatie ponúkne v atraktívnom živom podaní pohľad naprieč žánrovým spektrom elektronickej hudby, ktorá posúva vývoj vpred.

vizual 2014

Wilsonic predstaví islandského velikána modernej klasiky Bena Frosta, viedenského beatmakera Cid Rima, Nóra Slick Shootu a jeho víziu bass music, indietronicu od dánskych Sekuoia, kozmický funk Londýnčana Bobbyho Tanka a zábavné futuretro od Islanďana Hermigervilla. Limitovaná séria lístkov za 15 Eur je už v predpredaji.

Bratislavu poctí jedno z najväčších mien súčasnej experimentálnej scény – Ben Frost so živým prevedením jeho dlho očakávaného albumu Aurora. Frostova tvorba býva označovaná za modernú klasiku, ktorá sa pohráva s tematikou rytmu, tela, krásy a násilia.

ben_frost_articleimage

Benove živé vystúpenia sú vždy udalosťou. Živelné, strhujúce, prinášajú skutočný fyzický zážitok z hudby. Či už hrá s orchestrom, metalovou gitarou, alebo v sprievode dvoch superrýchlych bubeníkov. Vždy je to záruka sonického výletu a rituálnej očisty zvukom.

Wilsonic vyhľadáva medzi vychádzajúcimi talentmi budúcich tvorcov hudobného diania. Tento rok odporúča Bobby Tanka, ktorého kozmický funk sa zvukovo radí k menám ako Hudson Mohawke či Rudi Zygadlo.

bobby-tank_photo_Chris Davidson_small

Predstaví sa aj jeden z momentálne najžiadanejších zástupcov viedenská beatovej scény, Cid Rim. Predvedie svoj sofistikovaný elektronický hip hop, oplývajúci muzikalitou a jazzovými vplyvmi.

cid_rim

Slick Shoota z Nórska vám zase dokáže, že urbánne štýly ako juke a footwork majú stále čo povedať.

slickshoota2small

Islanďan Hermigervill s vtipom interpretuje domácu pop-music minulých dekád za sprievodu nostalgických synťákov a bicích automatov. Trochu bizarná, ale ohromne zábavná futuretro diskotéka.

Hermigervill

Sequoia je projekt mladého sympatického Dána, ktorého introvertná indietronica je plná melodických plôch a nezaprie inšpiráciu v Burialovi či v chillwave.

sekuoia_press_pic_lowres_picture_by_ihsan_tahir_jpg_large

Wilsonic sa cieľavedome venuje podpore domácej scény. Jimmy Pé korunoval roky tvrdej práce vydaním debutového albumu Insomnia, ktorý je podľa ohlasov už teraz jedným z najlepších domácich releasov v tomto roku. Jimmyho živé vystúpenie dotvorí scratchmi duo Biotrick, alias turntablisti Biomat a Trick. Úlohy exkluzívneho dídžeja sa na úvod ujme spriaznený Stratasoul.

Okrem objavovania novej hudby ponúka Wilsonic aj svojskú atmosféru, ktorú vytvára predovšetkým jeho publikum. Aj keď ho tvoria ľudia z rozdielnych mikrosvetov dnes už tak fragmentovanej scény, prichádzajú, aby spolu zažili hudobný sviatok a oslávili pestrosť a rôznorodosť súčasnej elektronickej hudby.

Keď chcete ušetriť, kúpte si lístky vopred. Prvá séria iba za 15 € sa rýchlo míňa. Po jej vypredaní stúpne cena na 18 €. Na mieste akcie budú lístky v predaji za 21 €.

Wilsonic 2014, 6. júna 2014, Ateliér Babylon, Bratislava
Otvorenie 19:30 / Začiatok programu 20:00.
FB Event: https://bit.ly/W2014-FB
Tickets: https://bit.ly/W2014-Tickets

Zverejnený line up: Cid Rim live (AT), Bobby Tank live (UK), Slick Shoota live (NO), Hermigervill live (IS), Sekuoia (DK), Ben Frost AURORA live (IS/AU)

vizual 2014 A1

Zdroj: Wilsonic