Warner Bros. Discovery láká na Paříž 2024. V novém dokumentu zmapuje olympijské přípravy šesti světových sportovních hvězd

Mediální společnost Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe představila své obsahové schéma určené hlavně pro fanoušky olympijských her. Exkluzivní pořady a dokumenty se zaměří především na sportovce, kteří se momentálně připravují na letošní Paříž.

Klíčovým pořadem bude nová sedmidílná dokumentární série Chasing Glory, která mapuje cestu šesti světoznámých sportovců z různých disciplín za olympijským zlatem v Paříži 2024. Série nabídne divákům pohled do soukromí držitelů světových rekordů, globálních sportovních superstar, nadějných mladých sportovců i kulturních ikon – příběh každého z vybraných sportovců totiž reprezentuje nejen konkrétní disciplínu, ale zároveň specifickou komunitu. To vše je souběžně ilustrováno tím, jak se Olympijské hry neustále proměňují a modernizují.

Sérii Chasing Glory produkuje společnost Supercollider. První epizoda bude mít premiéru 24. ledna ve 22:00 na stanici Eurosport 1. Fanoušci se mohou těšit na tyto sportovce:

  • Karsten Warholm (Norsko): držitel světového rekordu v překážkovém běhu na 400 metrů a současný olympijský šampion
  • Janja Garnbret (Slovinsko): současná a doposud jediná olympijská šampionka ve sportovním lezení
  • Menno Van Gorp (Nizozemsko): vycházející hvězda a trojnásobný šampion BC One, který se zúčastní premiérové olympijské soutěže v breakingu
  • Dina Asher-Smith (Velká Británie): nejrychlejší žena, která kdy reprezentovala svou zemi
  • Peter Sagan (Slovensko): cyklistická superstar a trojnásobný světový šampion, který se uchází o olympijské zlato v horské cyklistice, poté co ukončil svou kariéru v silniční cyklistice
  • Vahine Fierro (Tahiti): mladá surfařka a bývalá juniorská světová šampionka, jejíž domácí popularita raketově stoupá

Na internetových stránkách Eurosport.com budou od příštího měsíce také dostupné nové epizody pořadu Refugees‘ Voice. Jde o speciální formát v rámci kampaně Eurosportu Home Crowd natáčený v první osobě, kterým chce stanice získat pozornost a podporu pro Uprchlický olympijský tým a zároveň tak upozornit na životní situaci lidí bez domova. Série se zaměřuje na příběhy držitelů stipendia pro uprchlické sportovce, jejichž snem je se aktivně zúčastnit letošních her v Paříži. WBD již v prosinci uvedla dokumentární film We Dare to Dream, režírovaný na Oscara nominovaným režisérem Waadem Al-Kateabem – snímek je nyní možné shlédnout na vyžádaní na streamovacích platformách WBD a Eurosportu.

„Rok 2024 bude z hlediska sportovních zážitků jedním z historicky vůbec nejbohatších – Olympijské hry v Paříži jsou pomyslným korunním klenotem. Náš přístup k letošním hrám je o tom, že chceme vyprávět příběh olympijských her prostřednictvím autentických a uvěřitelných příběhů sportovců, abychom je co nejvíce přiblížili fanouškům. Tyto momenty budeme po celý rok zprostředkovávat co nejširšímu publiku po celé Evropě prostřednictvím krátkých i dlouhých obsahových formátů. Zároveň se chceme zaměřit na co nejširší spektrum olympijských sportů, a u každého z nich chceme být přímo v centru dění a u každého výkonu,“ předestírá Scott Young, seniorní viceprezident WBD pro obsah, produkci a obchodní operace.

„Naše nové olympijské pořady, včetně série Chasing Glory, budou o oslavě inspirativních sportovců, kteří se připravují na hry v Paříži a snaze je co nejvíce přiblížit našim divákům. Naším cílem je budovat nadšení pro hry po celou dobu před jejich samotným zahájením,“ dodává.

V rámci rozsáhlého olympijského vysílání WBD odvysílá i Zimní olympijské hry mládeže Kangwon 2024, které proběhnou v termínu od 19. ledna do 1. února. Na streamovacích platformách WBD a Eurosportu budou předplatitelé moci sledovat výkony nejlepších světových juniorních sportovců, kteří se dost možná stanou hvězdami Zimních olympijských her v Milánu a Cortině v roce 2026, které WBD taktéž odvysílá živě.

WBD produkuje speciální olympijský obsah už od doby, kdy oslavila tzv. ‚One Year to Go‘, tedy moment přesně rok od letošního zahájení olympijských her. Při této příležitosti odvysílala originální dokument Paris, La Vie Sportive, který byl určitou sondou do sportovní historie města, které naposled hostilo olympijské hry přesně před sto lety v roce 1924. Průvodcovské role se v něm zhostil legendární fotbalista a vítěz Světového poháru FIFA 1998 a UEFA Euro 2000, Thierry Henry.

WBD je pomyslným domovem olympijských her v Evropě, stanice Eurosportu zprostředkují sportovním fanouškům živé vysílání všech 19 dnů, kdy budou jednotlivé soutěže probíhat.

O Warner Bros. Discovery Sports

Warner Bros. Discovery Sports Europe zastupuje portfolio sportovních značek, kanálů a platforem společnosti WBD v Evropě. Dohromady každý měsíc oslovuje 130 milionů lidí, zapojuje fanoušky a široké publikum na více než 200 trzích a ve více než 20 jazycích na všech platformách, kde spotřebitelé tráví čas – neplacená televize, placená televize, stream, online a sociální sítě. Warner Bros. Discovery Sports Europe zahrnuje spotřebitelsky oblíbené značky Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), Golf Digest a GOLFTV v čele s PGA TOUR, TNT Sports ve Velké Británii a Irsku, jakož i sportovní pořady a obsah na discovery+ a na volně dostupných televizních kanálech Discovery. Spojují diváky s největšími sportovními událostmi na světě. Jsou domovem olympijských her v Evropě, tenisových Grand Slamů, cyklistických Grand Tours, více než 600 cyklistických přenosů ročně a UCI Track Champions League, celoroční PGA TOUR, nejlepší nové i stávající série elektrických závodů s ABB FIA Formula E World Championship a FIA eTouring Car World Cup a všech významných závodů mistrovství světa a světového poháru v zimních sportech. Společnost Warner Bros. Discovery Sports Europe doplňuje kompletní 360° nabídku svou divizí pro správu a propagaci akcí, Discovery Sports Events.

Zdroj: TS
Foto : Warner Bros. Discovery