Wanastowi Vjecy dobyli Košice, chcú aj Bratislavu!

Legendárna česká formácia rozohnila svojou prepracovanou šou v rámci jarného turné Letíme na Wenuši fanúšikov v Košiciach a už v piatok sa predstaví v Bratislave.

Skvelá šou! Priaznivci populárnej českej skupiny Wanastowi Vjecy si na koncerte v metropole východu prišli na svoje, zostava okolo charizmatického lídra Roberta Kodyma nesklamala a odpálila všetky najväčšie hity. V takmer dvojhodinovom programe nechýbali piesne Sbírka zvadlejch rúží, Tak mi to teda nandey, Lži, sex a prachy či Bedna od whisky.

Wanastowi Vjecy

Preplnená Hala Cassosport si vystúpenie kapely v staronovom zložení užívala, keďže sa do bodky naplnil avizovaný scenár – výborný zvuk, prepracované svetelné efekty na veľkom pódiu, jedinečná videoprojekcia, ktorá každému songu dodáva originálnu audiovizuálnu podobu, a najmä vynikajúca atmosféra umocnená sebavedomým vystúpením „wanastoviek“, ktoré sa v Košiciach predstavili premiérovo. „Fakt sme si to užili a tešíme sa aj na Bratislavu, kde nás čaká verím rovnako zaplnená hala,“ poznamenal Kodym.

Úspešná formácia pôsobiaca na scéne už takmer 25 rokov predstavuje na svojom jarnom turné piesne z nového albumu Letíme na Wenuši, no hrá aj spomínané staršie skladby, ktoré si pred šnúrou hlasovaním vybrali sami fanúšikovia. V playliste sú aj skladby aktuálne neaktívnej skupiny Lucie, v ktorej Kodym pôsobil. Wanastowi Vjecy vystupujú ako štvorčlenná kapela, po odchode zakladajúceho člena P. B. CH. sa do nej vrátili Štepán Smetáček a Radek Havlíček, dve postavy z najúspešnejšieho obdobia skupiny, ktoré doplnili Roberta Kodyma a Tomáša Varteckého.

Wanastowi Vjecy

Najväčšiu slávu si kapela užívala v 90-tych rokoch, na konte má osem štúdiových albumov a na pláne ďalší, čo naznačuje obrodenie „wanastoviek“. „Opäť zažívame to, čomu sa hovorí kontinuálna dráha, teda žiadne odskakovačky, žiadne vedľajšie projekty – iba Wanastowi Vjecy. Je z nás regulárna štvorčlenná skupina, a to nám veľmi svedčí. Máme pred sebou ešte minimálne ďalších 25 rokov,“ povedal odhodlane pred začiatkom turné 45-ročný Kodym.

Koncert v bratislavskej Aegon aréne NTC sa začína v piatok 4. mája o 20.00 h. Vstupenky sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Zdroj: JK Media s.r.o.
Foto: Miro Vacula
Publikoval: Redakcia GREGI.NET