Walter Schnitzelsson sa vracajú s klipom o flákačoch!

Skupina Walter Schnitzelsson vydáva nový singel Short story, ktorý predstavuje rovno aj s videoklipom. Posledný rok chalani makali na nových pesničkách a Short story je tak predzvesťou druhého štúdiového albumu, ktorého sa fanúšikovia dočkajú na jeseň.

Hlavným motívom piesne Short story je text “been there, done nothing”, ktorý ospevuje prirodzených flákačov, ktorí v živote hľadajú vždy tú jednoduchšiu a kratšiu cestičku. Pieseň začala vznikať v Austrálii, kam na pár mesiacov vycestoval frontman skupiny Jožko Rezník: “Bolo tam super a aj keď som mal síce pocit, že tam nič nerobím, náramne som si to užíval”.

Podobný príbeh zažíva aj hlavná postava videoklipu. Je to lenivý chalan, ktorý sa snaží dlhé letné dni stráviť nezmyslenou brigádou, ktorá od neho nevyžaduje energiu. Rozhodne sa tak zarobiť si pár drobných a na konci klipu sa s prekvapením dozviete, čo je jeho skutočnou motiváciou.

Videoklip natočili režisér Gregor Valentovič a kameru držala skúsená Anna Smoroňová. Natáčanie prebehlo v Bratislave a Pezinku, pričom pre hlavného hrdinu Adama Horvátha je to herecký debut. V záberoch sa v bazéne mihnú aj členovia kapely odhalení trochu viac ako sú fanúšikovia zvyknutí z koncertov.

Na pódiach môžete oblečených Walter Schnitzelsson tento rok vidieť napríklad na:

26.6. VOLT Festival, Sopron (HU)
3.8. Festival Končiny, Mojtín
10.8. GRAPE Festival, Piešťany
18.8. Hviezdne noci, Bytča

Nasledovať budú jesenné klubové koncerty a po vydaní spomínaného druhého albumu aj tour po Slovensku a okolitých krajinách. Všetko sa dozviete včas ak budete sledovať Facebook a Instagram skupiny:
https://www.facebook.com/walterschnitzelsson/
https://www.instagram.com/walterschnitzelsson/

Zdroj: TS