Významný projekt DigiTraining Plus aj na Slovensku!

Talianska asociácia Media Salles už po dvanásty raz pripravuje nekomerčný projekt DigiTraining Plus. Táto prestížna akcia sa koná každý rok vždy v rôznych mestách Európy. Tento rok zavíta aj na Slovensko.

Projekt, ktorý je realizovaný vďaka pravidelnej podpore programu Kreatívna Európa – Media, s podporou talianskej vlády a miestnych zdrojov, sa uskutoční v priestoroch Kina Lumière v piatok 28. augusta. Práve v tento deň sa v kine zídu filmoví profesionáli z celej Európy a USA – majitelia kín, filmoví technici či distribútori. Kino Slovenského filmového ústavu sa tak v tento deň stane priestorom pre výmenu skúseností v oblasti digitálneho   kina. Slovensko tiež dostane možnosť spromovať sa priamo pred filmovými profesionálmi z celého sveta. Medzi prednášajúcimi ho bude prezentovať riaditeľ Slovenského filmového ústavu Peter Dubecký, ktorý bude rozprávať o slovenskej kinematografii a Peter Csordás s prednáškou o fungovaní digitálnej audiovízie.

DigiTraining Plus je spojením prednášok a workshopov. Tie sa uskutočnia nielen v Bratislave, ale aj v Prahe. Kinári a distribútori tu môžu získať cenné zahraničné kontakty a získať nové informácie v oblasti digitalizácie a nových technológií premietania. Hlavným českým organizátorom je Asociácia prevádzkovateľov kín, na Slovensku sú partnermi podujatia Asociácia slovenských filmových klubov, Slovenský filmový ústav a Kino Lumière.

Viac informácii o projekte nájdete na https://www.mediasalles.it/training/training.htm

Zdroj: Mgr. Martina Pašteková