Vykradli Richarda Müllera. On sa pritom baví!

Žijící legenda slovenské hudby Richard Miller, která vyráží v září na své turné Potichu Tour 2, se stal obìtí krádeže. Přesto ho to jen pobavilo. Nevykradli mu totiž byt ani auto, ale písničku Po schodech, která je stará již 25 let.

Neznámý umìlec s jménem Raves Rave použil melodii refrénu do své skladby Party on the Roof. A nesnažil se zmìnit ani jeden tón. To, že Raves Rave Müllerovu skladbu vykradl je nezpochybnitelné. Autorem hudby však není samotný Richard, ale Vašo Patejdl, který by v případì soudního sporu mohl uplatnit svá autorská práva.

Richard Muller

„Na nahrávku nás upozornili Richardovi fanoušci na jisté sociální síti. Podobnost s jeho hitem Po schodech v tomto případì opravdu asi není náhodná. Richarda toto použití motivu z jeho skladby pobavilo, autorem hudby je však Vašo Padejdl. Pokud došlo k porušení autorských práv, bude si je muset uplatňovat pan Patejdl.“, okomentovala vzniklou situaci Eva Bacigalová z managementu Richarda Müllera.

Zda tedy Patejdl zaujme podobný přístup k použití jeho hudby zahraničním umìlcem, jako samotný Müller, je sporné. V případì, že by se o svá práva soudil, je více než pravdìpodobné, že by uspìl.


Potichu Tour 2 Richarda Müllera:
22.09. *JIHLAVA,* DKO
23.09. *ČESKÉ BUDEJOVICE,** *DK Metropol
25.09. *KARLOVY VARY,* Hotel Thermal
26.09. *PRAHA,** * Hybernia
29.09. PLZEŇ, Mìšťanská beseda
21.10. *ČESKÁ LÍPA,* DK Crystal
23.10. *BRNO,* Janáčkovo divadlo
25.10. *ZLÍN,* Kongresové centrum
26.10. *HODONÍN,* DK Horní valy

Zdroja: IDMedia, s.r.o.
Foto: Milan Krupcik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET