Vycháza kultový album Jany Kirschner k 20. výročiu Vynilová edícia.

V roku 2000 vyšiel dnes už kultový album Jany Kirschner V cudzom meste. Stal sa prelomovým nielen pre samotnú Janu Kirschner, ale aj pre jednu hudobnú generáciu.

Album vznikol v dnes už neexistujúcom nahrávacom štúdiu Ebony. Trinásť skvelých skladieb, z ktorých sa mnohé stali hity – ako Všetko je nanič, Žienka domáca, Líška, Modrá alebo V cudzom meste , ktoré  na koncertoch Jana stále  hrá a patria medzi tie najobľúbenejšie . Album vychádza prvýkrát na vinyle ako 2 LP  a hneď  doplnený aj o niekoľko bonusov.

Debutový album Jany Kirschner, ktorý vytvorila spoločne s Andrejom Šebanom, si v čase vydania takmer nikto nekúpil a pesničky z neho, na koncertoch zaznievali len zriedka.

Všetko však zmenil album  V cudzom meste.  Priniesol zlom a  obrat v Janinej kariére. Jana Kirschner s ním zožala obrovský úspech a Jana zaň dokonca získala niekoľko českých Grammy a Zlatých slávikov.

Pôvodnú  trinástku skladieb tvorí šesť slovenských a sedem anglických piesní. Slovenská časť je kolekciou jasných hitov, tá anglická prezentuje zadumanejšiu stránku Jany Kirschner.

Vo  vinylovej edícii sa nachádzajú ešte  štyri bonusové skladby – „live“ verzie piesní (Do not Worry, Líška a Modrá) a spoločná skladba s Mirom Žbirkom Oh Me, Oh My. 

Jana Kirschner je na väčšine skladieb uvedená ako spoluautorka, nechýba však spolupráca s autormi, ako je napríklad Ivan Tásler z I.M.T. Smile, Ondřej Hejma alebo Daniel Hevier. 

Zdroj: TS