Vychádza reedícia LP Čardáš dvoch sŕdc legendárneho speváka Karola Duchoňa.

Piesne Karola Duchoňa sú stále v kurze. Patrí medzi tých interpretov, akých slovenská populárna hudba nemala nikdy priveľa a získal si takmer všetky poslucháčske generácie jeho nevšedne krásnym, mohutným a lahodne zafarbeným hlasom.

Po prvom eponymnom reedovanom albume vydavateľstvo OPUS vydáva vo vinylovom formáte ďalší jeho radový album s názvom Čardáš dvoch sŕdc, ktorý bol nahratý v roku 1976 a vyšiel v roku 1977. Karol bol v tom čase na vrchole svojich tvorivých síl a tak vznikol kompaktný album s veľkým obsadením (tanečný orchester, sláčiková skupina, zbor), ktorý reprezentuje slovenskú legendu v tom najlepšom svetle. Väčšiu polovicu albumu tvoria pôvodné slovenské skladby, ktoré sú doplnené slovenskými verziami zahraničných hitov.

Legendárna pieseň Čardáš dvoch sŕdc, ktorá dala celému albumu názov, je dnes okrem iného aj najviac streamovanou skladbou z repertoáru Karola Duchoňa.

„Tvorba Karola Duchoňa, ktorá je zachytená na nahrávkach si žila svoj veľmi pekný život v 70. a 80. rokoch a dnes žije druhý život. A na mňa to posôbí tak, že ten druhý život je ešte intenzívnejší a to hlavne z hľadiska komerčného úspechu“ komentuje Duchoňovu tvorbu riaditeľ OPUSu Július Kinček. Jeho slová potvrdzuje aj predajný úspech hneď dvoch nosičov Karola Duchoňa, ktoré sa dostali do TOP 10 najpredávanejších zahraničných a domácich albumov za minulý rok. 3CD Karol Duchoň 1970 – 1985 vydané v roku 2020 sa stalo jednotkou t.j. najpredávanejším hudobným nosičom za minulý rok na Slovensku a CD Karol Duchoň – 20 NAJ obsadilo 6. priečku v tomto predajnom rebríčku za rok 2020.

Album si vypočujte na digitálnych službách tu: https://WMCZ.lnk.to/CardasDvochSrdc
Vychádza oficiálne 23. apríla 2021.

Zoznam piesní na LP Čardáš dvoch sŕdc:
01. A1 DIEVČA Z BUDMERÍC
02. A2 POVEDZ MI, ČO JE LÁSKA
03. A3 MÁM DOBRÚ SPRÁVU
04. A4 SEN O BELASEJ VÍLE
05. A5 ČO TI JE
06. A6 MATKA
07. A7 ČARDÁŠ DVOCH SŔDC
08. B1 MYSLÍM TO VÁŽNE
09. B2 TANCUJEM S TEBOU RÁD
10. B3 LÁSKA ÚPRIMNÁ
11. B4 ZAJTRA BUDE KRÁSNE
12. B5 KAM SA DÍVAŠ
13. B6 PIESEŇ PRE MILÚ

Zdroj: TS