Vychádza nové číslo časopisu HMOTA s témou ISKRA

Časopis HMOTA je po pár mesačnej pauze späť a znova prináša autentickú perspektívu mladých ľudí, ktorí prostredníctvom unikátnej spolupráce prezentujú svoje pohľady na umenie, kultúru a spoločnosť.

Vychádza prvé tohtoročné číslo časopisu HMOTA so žiarivou témou ISKRA. Prostredníctvom textov, fotografií, ilustrácií i grafického dizajnu reflektujú mladí autori a autorky pálčivé témy súčasnosti, aktuálne kultúrne udalosti i nadčasové témy z dejín umenia. V novom čísle nájdete úvahy o tom, ako rôzni ľudia vnímajú starnutie, rozhovor s majstrom kováčskeho umenia, text o filozofii Henriho Bergsona, text o dejinách sklárskeho remesla či analýzu hviezdneho obrazu vychádzajúcej nórskej herečky Renate Reinsve. A to všetko v sviežej perspektíve mladých ľudí a hravým dizajnom od talentovaných slovenských umelcov a umelkýň.

Spoločne s príchodom jari so sebou HMOTA nesie aj mierny redizajn vizuálnej identity, pretože okrem tvorby časopisu prichádzame aj s novým konceptom kultúrneho spravodajstva. Na sociálnych sieťach HMOTY tak nájdete pravidelnú dávku toho najzaujímavejšieho z diania na slovenskej i českej kultúrnej scéne. Reportáže z výstav, festivalov či koncertov, rozhovory s umelkyňami a umelcami, filmové i knižné recenzie či príležitosti pre začínajúcich tvorcov a tvorkyne.

VIAC O HMOTE:

HMOTA je celoslovenský časopis a zároveň i jedinečná platforma, ktorá spája a zviditeľňuje mladých autorov a autorky. Dlhodobo vytvára príležitosti pre začínajúcich umelcov a umelkyne, propaguje mladú tvorbu a aktívne spoluvytvára kreatívnu komunitu na Slovensku. HMOTA je zároveň živým svedectvom toho, ako vyzerá mladé umenie a zároveň reflektuje, aké témy nastupujúcu generáciu zaujímajú a akým spôsobom k nim pristupujú. V snahe byť aktívnym hlasom mladej generácie informujú o dôležitých kultúrno-spoločenských témach, environmentálnych problémoch či popularizujú nezávislú kultúrnu scénu na Slovensku.

HMOTA vychádza štyrikrát ročne, pričom každé vydanie je unikátne svojím vzhľadom, témou a náladou, ktorú reprezentuje. Na obsahu časopisu sa podieľa päť redakcií: literárna, fotografická, ilustrátorská, editorská a grafická. Všetky redakcie tvoria slovenskí študenti a študentky, ktorí na projekte pracujú vo svojom voľnom čase. Každé číslo je výsledkom ich kreativity, tvorivého procesu a snahy vytvoriť niečo unikátne a trvalé – zhmotniť nehmotné.

V prípade doplňujúcich otázok, záujmu o výtlačok časopisu či rozhovor nás neváhajte kontaktovať, budeme vďační za možnosť akejkoľvek spolupráce.

Najnovšie číslo ISKRA nájdete na https://www.casopishmota.sk/produkt/iskra/

Zdroj: TS