Vychádza nová kniha Alice Bartkovej – Ranný lov.

Na knižný trh prichádza s ďalším románom banskobystrická spisovateľka Alica Bartková. Jej novinka má názov Ranný lov.

O čom v ňom ide? Viacvrstvový príbeh na prvý pohľad bežnej manželskej dvojice sa začína síce nenápadne, ale zato akčne. Žena sa rozhodne ísť na lov, aby si uvarila jedlo z tvora, ktorého si sama uloví. Sebavedomá majiteľka reklamnej firmy Irena sa rovnako rázne a dominantne správa aj v manželstve so stredoškolským učiteľom Petrom, napoly alibistom, napoly rojkom. Počas búrky v horách Petra trafí do čela ľadová krúpa a treba ísť na pohotovosť. Cestou naspäť padne z úst muža slovo rozvod a manželia sa pohádajú.

Od tohto momentu už nie je v príbehu nič bežné ani stereotypné. Akoby hrdinovia príbehu začali žiť vlastným životom a autorka bola iba ich kronikárom. Príbeh manželov sa odrazu stane i príbehom spoločnosti so všetkými neresťami a chytráctvom, aké doba so sebou priniesla. Už nejde iba o manželskú roztržku, ale o záchranu holého života, keď sa o svoj podiel prihlásia bývalí Irenini kumpáni, ktorí sa chcú dostať k tučnej koristi.

Vydavateľstvo Forza Music „objavilo“ Alicu Bartkovú, keď sa zúčastnila súťaže Detektívka 2013. V nasledujúcom roku jej okrem krimipríbehu Zabijaci vydalo aj ďalšiu prózu s názvom Trhlina. V oboch prípadoch sa Alica Bartková predstavila ako zrelá a kultivovaná autorka, ktorej jedinečný a svojský pohľad na svet je nielen výpoveďou dieťaťa svojej doby, ale nesie v sebe tie najlepšie literárne kvality.

Ranny lov_cover

Zdroj: Forza Music