Voľby budú každý deň.

Sladké reči a medové motúzy ťahali politici svojim potenciálnym voličom popod fúz aj v minulosti. Na rozdiel od dnešnej tajnej voľby sa kedysi volilo verejne a ústne. Každý vyslovil nahlas meno kandidáta, za ktorého hlasuje. Častokrát volič ledva stál na nohách a nebolo mu rozumieť.

Kampaň bola veľmi intenzívna a to nielen „opíjaním“ voličov, ale aj bezuzdná agitácia, či neobmedzený arzenál straníckeho fanatizmu. Keď spoločnosť pochopila silu médií, začalo sa zarábať aj na politických kampaniach a kandidátoch. Časom sa nič nezmenilo, stačí sa v týchto dňoch prejsť po uliciach každého mesta na Slovensku, kde dotieravo vykúkajú rôzne politické postavičky z každého výkladu len s inou tvárou, či v inom kabáte. Smola a Hrušky na to reflektujú satirickým pohľadom v skladbe Voľby budú každý deň. Vizuálna „volebná kampaň“ v podobe lyrics videa vznikla v spolupráci s teamom z Nevill Media Agency.

„Počas leta a jesene sme odohrali viac ako 50 koncertov a prešli cele Slovensko a Čechy. Na výletoch okrem krásnych žien a prírody sme si nemohli nevšimnúť, ako je drvivá väčšina miest v prestavbe a že práce prebiehajú ako pri obnove Berlína. A, že pravé pred voľbami sa nielen finišujú stavby, ale aj tie najlepšie nápady, návrhy na zmenu vznikajú pravé v tomto období a niekedy aj od kandidátov, ktorí mali 4 roky na to aby dali veci do poriadku. Pod paľbou volebných billboardov, statusov a videí, kde kandidáti sľubujú ako nám všetkým bude fajn a ako bude raj na zemi, mi napadlo, že život by bol krajší, keby boli voľby každý deň a k nim patrí aj hudba ako vystrihnutá z budovateľských piesní.“, približuje vznik predvolebnej balady Spoko Kramár.

Kapela Smola a Hrušky okrem pripravovanej česko-slovenskej kompilácie Patríme k sebe, pracuje aj na ďalších nových videosingloch a v neposlednom rade finišuje na novej viac ako 2-hodinovej koncertnej show k vianočnému turné Patríme k sebe tour 2018:

23.11. Trenčín / Stejdž klub
24.11. Žilina / Smer klub 77 music bar
30.11. Námestovo / Barón pub
01.12. Púchov / Queens pub
07.12. Košice / Collosseum club
08.12. Poprad / Rock Fabric
14.12. Bratislava / Randal club
15.12. Brno / Eleven club

Predpredaj lístkov na turné tu:
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/smola-hrusky-patrime-k-sebe-tour-2018/
https://www.ticketportal.sk/Event/Smola_a_hrusky

Info, súťaže k turné a aktuálne dianie kapely Smola a Hrušky tu:
https://smolaahrusky.sk
https://facebook.com/smolaahrusky
https://instagram.com/smolaahrusky

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte albumy: Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012), Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010), CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016) a najnovší album Čiernobiely (2017). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria –  Na Vianoce patríme k sebe, Gruľa, Mary, Honey Honey, Matura, Fajčiť treba, Profesor lásky, Čierny Biely, Televízne noviny, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky
Foto: Cmavá chyža