Vokálna skupina For You vydáva prierez najlepších hitov rokov 1990 – 2000, ktorézaspievali bez hudobných nástrojov – iba hlasmi

For You predstavuje novú skladbu Antológia II (1990 – 2000), s ktorou si isto radi zaspomínate naobľúbené hity, ktoré sa vtedy hrávali a mnohé sa hrajú doteraz.

„Veľmi som sa potešila, že som mohla pospájať skladby z desaťročia, v ktorom som sa narodila. Aj na základe tohto výberu môžeme pozorovať, ako sa postupne menili štýly v slovenskej populárnej hudbe.“ hovorí Nika Barľáková, ktorá mala na starosti aranž skladby.

Mix krátkych úsekov známych slovenských piesní voľne nadväzuje na predchádzajúci výber – AntológiaI, ktorý vokálna skupina vydala ešte v roku 2017.

Tretí diel Antológie vyšiel v roku 2021.

V novo vydanej skladbe určite nájdete a spoznáte ukážky skladieb od známych interpretov, ako sú Paľo Habera, RoboGrigorov, Jana Kirschner, Hex, Gladiator a mnohých ďalších.

Videoklip bol natočený v štúdiu ForYou.

„Obrazom aj oblečením sme sa pokúsilinapodobniť pôvodné videoklipy, z ktorých som čerpal nápady. Preto sú niektoré častiskladby farebné, iné čiernobiele, alebo inaktónované. Nakrúcanie sme brali s humorom, avšak nebolo naším zámerom parodovať originálnych interpretov, naopak – pripomenúť si skvelé veci, ktoré urobili. Počas točenia sme sa veľakrát prezliekli, aby sme sa aspoň trochu priblížili outfitom z pôvodných klipov. Ani som netušil, čo všetko mám zabudnuté v skrini.“ hovorí Andrej Mann, ktorý mal na starostiscenár, kameru aj strih videoklipu.

O nahrávanie a mix sa postaral Milan Masiarik.

For You je slovenská vokálna skupina, ktorá zastupuje hudobný žáner s názvom acapella. Známi sú najmä vďaka prerábkam známych popových skladieb, no tvoria aj vlastné autorské skladby, ktoréumiesňujú na svoj Youtube kanál.

Koncertujú nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Maďarsku, Rakúsku a Nemecku, kde svojím špičkovým živýmvystúpením upútajú pozornosť publika a získavajú si tak stále nových fanúšikov.

Vokálnu skupinu For You určite poznáte aj vďaka spolupráci so Simou Martausovou, pri ktorej vznikla skladba avideoklip s názvom Nenahraditeľná.

V roku 2018 vokálna skupina vydala album s názvom Seasons. O 2 roky neskôr For You vydali vianočný album Acapella Christmas.

Rok 2021 bol pre vokálnu skupinu rokom spoluprác – viacero známychslovenských interpretov oslovilo skupinu a zrodili sa zaujímavé skladby.

Martin Harich and For You – Right Beside Youhttps://youtu.be/mkZkevVjh-g
Robo Opatovský & For You – Je nad slnko jasnéhttps://youtu.be/RMaPcg1Dy8I
Mária Podhradská & For You – LÁSKAhttps://youtu.be/fupgCSFHiQ0

Predchádzajúce videoklipy vokálnej skupiny For You:
Podruhýkrát: https://youtu.be/qgLAHPh98H8
Tieň: https://youtu.be/F2f8vMiTQBk
Shallow:https://youtu.be/DLuGHPVTnA0
The Way You Make Me Feel: https://youtu.be/A1QXySEnLXA

Zdroj: TS