Vo Fléde sa chystá veľká mikulášska nádielka!

Ve středu 5. prosince proběhne na Flédě netradiční Mikulášská, a pro všechny přítomné je nachystaná velká kulturní nadílka.

Ten den totiž můžete vidět jak slavné anglické kabaretní trio Tiger Lillies, tak v rámci Madnessday nadějné Kluky z marmelády, a nebo slovenskou kapelu Walter Schnitzelsson. A aby toho nebylo málo, proběhne ve velkém sále premiéra kratkého filmu od Marka Jakubíčka „La Bolsche Víta!“.

Tiger Lillies do Brna zavítají poprvé v jejich třiadvacetileté leté kariéře, aby divákům představili své pojetí pouliční opery, předválečného kabaretu, francouzského šansonu, cikánských písní a odkazů na Jacquese Brela a Bertholda Brechta. Vše s pořádnou dávkou makeupu a humoru, v temných písních plných černého humoru a ironie.

Před vystoupením Tiger Lillies se bude v premiéře promítat krátký film „La Bolsche Víta!“, pojednávající o srpnu 1968, režiséra, scénáristy a producenta Marka Jakubíčka. Film je úzce spjatý právě s Tiger LIllies, kteří mladého filmaře potkali na pražské oslavě narozenin Marka Vašuta a jeho práce se jim zalíbila natolik, že propůjčili do filmu svou hudbu.

Po skončení programu v hlavním sále začne na malé scéně pravidelná akce s názvem Madnessday, která představuje málo známé a kvalitní kytarové projekty. Tentokrát se představí talentovaná slovenská kapela Walter Schnitzelsson, která se nebojí experimentovat. Experimentem je už jejich samotný název, který může kapelu posílit i zabít. Se svou indie-kytarovou hudbou se účastnili například projektu Hudba města týdeníku Sme.sk, který představuje hvězdné i talentované kapely slovenské scény v nezvyklém prostředí ulice a veřejných budov. Kapelu charakterizují koncerty nabité pozitivní energií. Na závěr zahrají Kluci z marmelády,  jejichž elektropunk v sobě spojuje spoustu vlivů od Smashing Pumpkins, přes Does It Offend You, yeah?, až k Hadouken, to vše ovšem s certifikátem DIY.

A nebyla by to Fléda, aby si pro všechny návštěvníky této bohaté kulturní mikuášské nadílky nenachystala i nějaké to překvapení na baru.

The Tiger Lillies
5.12.2012, Fléda club, Brno
vstupné Tiger Lillies: předprodej 340 Kč / na místě 390 Kč– Indies, DPL, Báreček, smsticket.cz, ticketstream, ticketportal
vstupné Madnessday: 50 Kč na místě

 [vimeo]https://vimeo.com/54332726[/vimeo]

Tiger Lillies home page: https://www.tigerlillies.com
Kluci z marmelády: https://bandzone.cz/klucizmarmelady
Walter Schnitzelsson: https://bandzone.cz/walterschnitzelsson

Zdroj: Fléda