Vladis vydáva album „Diamant“ plný hviezdnych hostí. Sprevádza ho kontroverzný singel.

Svoj tretí sólový album s názvom „Diamant“ dnes vydáva raper Vladis. Spolu s novou doskou predstavuje i nový singel, skladbu s kontroverzným názvom  „J*bem na to“, v ktorej si berie na mušku súčasnú televíznu produkciu a jej negatívny vplyv na spoločnosť.

Pred rokom zaujal úspešným sólovým albumom „Svet nie je pre chudobných“. Dnes prichádza s novinkou „Diamant“. Nová štúdiovka z dielne rapera Vladisa vychádza pod hlavičkou vydavateľstva The Vision a od dnešného dňa prichádza na pulty hudobných obchodov.  Ako hovorí autor najnovšieho hiphopového klenotu, jeho tretí sólový počin bol nahratý v bratislavskom štúdiu Beattunners pod producentským dohľadom Tretinu a Mareka Šurina. Podľa Vladisových slov sa „Diamant“ od vlaňajšej dosky výrazne odlišuje: „Album „Diamant“ má úplne iný koncept ako posledný album „Svet nie je pre chudobných“. Rozdiel je hlavne v štýle jednotlivých hudieb: „Svet nie je pre chudobných“ bol viac hudobne pestrý s menším množstvom hostí. Obsahoval prvky jazzu, r´n´b, rapu, dupstepu a elektra. „Diamant“ je rapový album, má aktuálny zvuk a rapové hudby v štýle roku 2013. Myslím, že veľa ľudí bude pozitívne  prekvapených, tým, že je ladený v takejto forme,“ vysvetľuje autor 18tich nových skladieb, na ktoré sa môžu fanúšikovia tešiť na novom cédečku.

vladis

Na rozdiel od posledného albumu je aktuálna novinka bohatšia na hostí – Strapo, Čistychov, DNA, Kali, Supa – dosku podporili tie najsilnejšie mená domácej hiphopovej scény.  „Hostí som si vyberal a oslovoval vždy podľa témy skladby. Napríklad Supa hosťuje v skladbe o spokojnom živote. Strapo zase v tracku „OZAJ?!!“, v ktorom sa pýtame, či sú ozaj niektoré veci podľa vás normálne. Kali a DNA rapujú v skladbe „Aké máš právo?“, kde názov hovorí jasne o jej obsahu. Táto skladba má silný odkaz, a som rád, že vyšla táto kombinácia ľudí. V skladbe „Neľutujem“ sa ku mne pridal Čistychov. Patrí k mojim obľúbeným trackom z tohto albumu. Obaja tu otvorene vyjadrujeme svoje názory,“ opisuje Vladis výnimočné spolupráce jednu po druhej.

vladis

Ako prvý singel dnes zároveň predstavuje skladbu s kontroverzným názvom „J*bem na to“, ktorá je jeho sólovým singlom. Ako názov i téma spomínaného tracku naznačuje, pri nahrávaní „Diamantu“ si Vladis servítku pred ústa nebral. Napriek tomu nemá pocit, že by bol jeho nový singel škandalóznym dielom. Už si ani nemyslím, že je to kontroverzné. Ide o skladbu, v ktorej sa zbláznim z televízneho programu, ktorý televízie vysielajú. Spovedám sa lekárke a pýtam sa, kedy sa to vlastne začalo a prečo sa to deje,“ opisuje text piesne, ktorú zverejnil ako otvorenú kritiku súčasnej televíznej produkcie a jej následného negatívneho vplyvu na spoločnosť.

„Z albumu mám už vonku tri skladby a každá je iná. Chcel som dať von niečo iné, než na čo sú ľudia zvyknutí, a zároveň upozorniť na to, že album je už vonku. Ak v tom niekto hľadá kalkul, je to jeho problém.“

VLADIS- Diamant 2013small

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Lulla Marinos