Viva Musica! odhaľuje prvé mená!

Po minuloročnom úspechu dvojice Igudesman & Joo, ktorí očarili divákov Starej tržnice svojím humorom a virtuozitou, sa organizátori rozhodli niečo podobné dopriať širšiemu hľadisku, a to na otváracom koncerte 9. ročníka Viva Musica! festivalu, ktorý sa uskutoční 22. júna 2013 na Hlavnom námestí v Bratislave.

Zoskupenie „klasicky“ vyštudovaných hudobníkov MozART Group, ktorí sa rozhodli hrať klasickú hudbu, povedzme, tak trochu inak, zaútočí na bránice publika, ktoré na ich vystúpeniach zakaždým plače od smiechu!

V rámci svojich vystúpení pracujú s hudbou ako s plátnom, analyzujú jej štruktúru a dopĺňajú ju o brilantné asociácie s nečakanými vyústeniami. Poľské kvarteto založili v roku 1995 Filip Jaślar (1. husle), Michał Sikorski (2. husle), Paweł Kowaluk (viola) a Bolek Błaszczyk (violončelo).

https://www.youtube.com/watch?v=SLYgVbVRoqk

Odvtedy obišli štyri kontinenty, viac ako 40 krajín a spolupracovali s takými menami ako napr. poľský herec a mím Ireneusz Krosny či Bobby McFerrin. MozART Group síce hrá Mozarta či Vivaldiho, ale pri počúvaní Malej nočnej hudby v podaní štyroch brilantných hudobníkov z Akadémie hudby vo Warszawe a Łodzi budete mať pocit, že Mozart pochádzal z Nashvillu, Tennessee, Bavorska, Španielska alebo komponoval v štýle židovského klezmeru!

Ďalším veľkým menom, ktoré nie je na Slovensku potrebné zvlášť predstavovať, je japonská jazzová klaviristka a skladateľka Hiromi Uehara, ktorá sa v rámci Viva Musica! festivalu po prvýkrát predstaví so svojím novým projektom Move.

https://www.youtube.com/watch?v=sBIr_3hzPzQ

Na koncerte 24. júna v Starej tržnici ju budú sprevádzať najväčšie mená svetového jazzu: basgitarista Anthony Jackson, propagátor šesťstrunovej basgitary, a bubeník Steve Smith, ktorého v roku 2001 americký magazín Modern Drummer zaradil medzi TOP 25 svetových bubeníkov všetkých čias!

Viva Musica! festival bude aj v roku 2013 prebiehať počas posledného júnového týždňa 22. – 29. júna 2013 na štyroch pódiách v Bratislave – Hlavné námestie, Stará tržnica, Albrechtovský dom na Kapitulskej ulici Bratislavský hrad.

Vtupenky na koncert Hiromi sú už v predaju v sieti Ticketportal.sk a na stránke festivaluwww.vivamusica.sk

Dátum/Date: 24. jún 2013, 20:00 hod.
Miesto konania/Place of event: Stará tržnica, Námestie SNP, Bratislava
Cena vstupenky do 31. mája 2013: 25,- EUR
Cena vstupenky od 1. júna 2013: 30,- EUR

Zdroj: Viva Musica! festival