Viva Musica! festivalu 2012: Prví potvrdení interpreti – Igudesman & Joo!

Centrum Bratislavy opäť ožije hudbou. Blíži sa 8. ročník Viva Musica! festivalu a s ním osem letných večerov klasickej hudby, jazzu a world music.

Viva Musica! festival sa v roku 2012 presúva z posledného júlového na posledný júnový týždeň. V kalendári si preto už teraz môžete zakrúžkovať termíny od 23. do 30. júna, kedy opäť predstavíme niekoľko zvučných mien svetovej klasickej a jazzovej hudobnej scény.

Igudesman Joo

Prvými potvrdenými interpretmi je dvojica komikov a hudobných virtuózov – huslista Aleksey Igudesman a klavirista Hyung-ki Joo, ktorí sú celosvetovo známi vďaka svojim neopakovateľným hudobným show. V nich kombinujú klasickú hudbu s im príznačným humorom s cieľom priniesť ju širšiemu a predovšetkým mladému publiku. Na Viva Musica! festivale predstavia 25. júna v slovenskej premiére projekt A Little Nightmare Music, ktorý je kombináciou prvotriednej klasickej hudby, dych vyrážajúcej hráčskej virtuozity a bláznivého humoru.

Igudesman Joo

Viva Musica! festival vznikol v roku 2005 s ambíciou vytvoriť letný festival s naozaj hodnotným umeleckým prínosom. Od svojho prvého ročníka ponúka ľuďom to najlepšie z klasickej hudby, jazzu a world music formou príťažlivou pre všetkých – pod holým nebom, uprostred letného bratislavského Starého mesta a spravidla bez nutnosti platiť vstupné.

Igudesman Joo

Viva Musica! festival predstavuje jedinečný koncept letného open-air festivalu, ktorého hlavnú myšlienku možno zhrnúť do dvoch slov: klasika inak. Viva Musica! znamená niekoľko večerov plných kvalitnej hudby, špičkových umelcov, ale tiež nenútenej zábavy bez kravát a tzv. ušľachtilej nudy, ktorej by sa ľudia pri predstave klasickej hudby možno tak trochu obávali. Prezentuje klasickú hudbu netradičným spôsobom, na netradičných miestach a v netradičnom kontexte a táto idea sa stretáva s veľkým ohlasom: Viva Musica! festival je dnes najväčším medzinárodným letným festivalom klasickej hudby, jazzu a world music v Bratislave a jeho obľúbenosť z roka na rok rastie.

Zdroj: Viva Musica! festival
Foto: Julia Wesely
Publikoval: Redakcia GREGINET