Víťazom Excelent Mystic Sk8 Cup 2013 sa stal Ryo Sejiri.

Ryo Sejiri z Japonska se stal vítězem závodu Světového poháru ve skateboardingu Excelent Mystic Sk8 Cup v disciplíně street, když za sebou nechal Američina Austena Seaholma a Brazilce Kelvina Hoeflera.

Domácí Maxim Habanec skončil pátý a Tomáš Vintr sedmý. Vítězství v bowlu patří zaslouženě Greysonovi Fletcherovi z USA,  street mezi ženami po roce znovu vyhrála Brazilka Leticia Bufoni. Jezdci z finálových jízd mezi sebe rozdělili nejen body započítávané do World Cup Skateboarding Series 2013 (WCS), ale i prize money v celkové výši 30.000 US$.

 

Devatenáctý ročník pražské zastávky Světového poháru ve skateboardingu do Prahy přilákal světovou skateboardovou špičku včetně jezdců z USA, Brazílie, Austrálie, Japonska, Španělska a dalších zemí. Závod byl stejně jako v předcházejících letech živě přenášen na webu 4elements.cz a extreme.com Pro diváky na místě byly rozšířeny tribuny, které byly navíc kompletně zastřešeny, změn doznala i Relax zóna, která nabízela nejen občerstvení, stánky se skejtovými produkty, fingerboard, skimboard či skate kolotoč, ale i bohatý hudební program.

Výsledky street ženy:
1. Leticia Bufoni /BRA
2. Pamela Rosa /BRA
3. Candy Jacobs /NED

Výsledky bowl:
1. Greyson Fletcher /USA
2. Danny Leon /SPN
3. Dannie Carlsen /DEN

Výsledky street muži:
1. Ryo Sejiri /JPN
2. Austen Seaholm /USA
3. Kelvin Hoefler / BRA

Zdroj: EXCELENT MYSTIC SK8 CUP 2013