Visací zámek plánuje atentát vo Fléde!

Atentát na kulturu, tak se jmenuje nejen nové CD, ale také narozeninové turné Visacího zámku, nejstarší české punkové kapely, která letos oslaví úctyhodných 30 let řádění na pódiu.

Kulaté narozeniny s sebou ovšem přinesou ještě jedno překvapení navíc, a to novou retrospektivní kolekci Sakumprásk! obsahující všechna alba a DVD, která Visací zámek stihl vydat od roku 1982.

Visací zámek, nejstarší původní tuzemská punková kapela a autoři hitů jako Traktor či Známka punku, je pověstný tím, že si rád hraje se svými posluchači nejen na koncertech, ale i mimo ně, jak koneckonců předvedli už v mystifikačním dokumentu Visací zámek 1982–2007 (režie Petr Zelenka) z roku 1993. Nutno ovšem dodat, že jejich fanoušci na tuto hru velmi rádi přistupují, což je i jeden z důvodů, proč můžeme letos oslavit jejich 30. narozeniny.

Ne vždy to ale bylo tak optimistické – když v roce 1982 odehráli, tehdy pouze ještě jako studenti stavební fakulty, svůj vůbec první koncert, na další hudební kariéru vůbec nepomýšleli. Naštěstí se ale nechali zviklat nadšenými reakcemi z publika, a hudební budoucnost začala nabývat pevnějších obrysů.

Byly to právě tehdejší nadšené výkřiky fanoušků na školním večírku, které Visacímu zámku dodali nutnou kuráž, a právě díky nim se můžeme posunout o 30 let a zhruba 20 desek dál do současnosti a oslavit jejich kulaté jubileum. A co je vůbec nejdůležitější, i po třiceti letech aktivního koncertování kapela neztratila nic ze své energičnosti ani ze smyslu pro humor a satiru, což předvedou i na Flédě 4. prosince.

Visací zámek
4. 12. 2012
Fléda club, Brno
Cena: předprodej 190 Kč / na místě 240 Kč, Indies, DPL, Fléda báreček, SMSticket.cz, Ticketstream, Ticketportal
Facebook: https://www.facebook.com/events/279934508792962/

Zdroj: Fléda