VISACÍ ZÁMEK OSLAVIL 35 LET VE VYPRODANÉ LUCERNĚ.

Legendární punková kapela a zakladatel punkového království Visací Zámek hraje 35 let ve stejném složení. Beznadějně vyprodaný Palác Lucerna oslavil spolu s kapelou Visací zámek 35 let fungování této punkové legendy. To ale není zdaleka všechno, Visací Zámek mám v rukávu ještě jeden dárek pro své fanoušky – REKONSTRUKCI JEJICH PRVNÍHO KONCERTU!

Největší punkový večírek rozjeli hosté Pellethead ze Spojeného království, na jejich set navázal pornokníže Záviš a pak už ovládli Lucernu punkoví králové Visací zámek. Bezmála dvě a půl hodiny trvající set byl průřezem celé tvorbou skupiny, která patří mezi světové unikáty, neboť celých 35 let hraje stále v původní sestavě.

Kromě notoricky známých hitů Cigára, Stánek, Známka punku, Padesát, Punkový království či písně Traktor s nejlepším kytarovým riffem všech dob, zazněly i songy i z připravované desky. Mezi novinky patří i song Pičus, píseň, před kterou došlo k odhalení stejnojmenné dvoumetrové sochy. Tu pro Visací Zámek připravil sochař a výtvarník Viktor Frešo.

O tom, že se celý výroční koncert povedl svědčí i fakt, že si ve švech praskající Lucerna vyžádala celkem osm přídavkových písní. Koncert natáčela i Česká televize pro pořad Kombo, jehož premiéra proběhne po novém roce. Do konce roku čekají kapelu ještě výroční koncerty v Brně a v Českých Budějovicích.

Unikátní akci však připravuje kapela na čtvrtek 7.12.2017:

7.12.1982 se totiž ze Strahovského klubu 007 začal nekontrolovatelně šířit punk po celém tehdejším Československu. Důvodem bylo první vystoupení kapely Visací Zámek. Na den přesně po 35 letech – 7.12.2017 proběhne na pražském Strahově  rekonstrukce prvního koncertu kapely Visací Zámek. Pro autentičnost rekonstrukce budou vpuštěni návštěvníci na místo činu pouze v dobových kostýmech.

Třicet pět let fungování největší české punkové legendy můžete s Visacím zámkem oslavit letos ještě na těchto koncertech: 24.11. Miroslav, Kulturní dům 1.12. Frýdek Místek, Stoun 2.12. Brno, Fléda – Výroční koncert 7.12. Praha, Strahov 007 – Rekonstrukce koncertu Visací zámek 9.12. České Budějovice, KD Gerbera – Výroční koncert

Více na www.visaci.cz nebo www.pellethead.co.uk.

Zdroj: TS