VIRVAR vydal nový singel Svetlá lámp.

Kremnická kapela VIRVAR na Mikuláša zverejnila videosingel Svetlá lámp. Nejde o žiadnu sviatočnú pieseň, „iba“ o ďalšiu výpoveď mladej generácie.  

„Pieseň vznikla ako skoro každá a to v poznámkovom bloku môjho mobilu. V štúdiu sme jej dali tvár a to najmä vďaka skvelému Renému Bošeľovi. Neviem na čo presne som myslel, keď som pieseň tvoril. Avšak s odstupom času ju chápem, ako opis zacykleného sveta a jednotvárneho života, v ktorom je mnoho krásneho. Je len na nás, ako veľmi hľadáme a objavujeme okolie.“ Povedal k piesni Marek Vojtko, gitarista a autor všetkých piesní VIRVARu.

Kapela sa pre realizáciu singla zveril do rúk overenému tímu štúdia Môlča records. Hudobnej produkcie sa chopil René Bošeľa  a video klip zrealizoval jeho brat Robo Bošeľa. V klipe účinkujú výlučne priatelia a rodinný príslušníci kapely.  A prečo si kapela vybrala pre natočenie klipu Dolnú kolóniu vo Zvolene?

„Sami si to môžete pozrieť. Ulička dýcha dokonalou atmosférou industriálu a to máme radi. Zároveň však toto miesto odzrkadľuje aj to, o čom je samotná pesnička. Dvoj domy boli postavené v roku 1947 pre zamestnancov nemenovaného zvolenského podniku. Myslím si, že v našej piesni by sa väčšina z nich našla. Inšpiráciu sme objavili na stránkach Čiernych dier, ktoré upozorňujú na zabudnuté miesta Slovenska. Táto ulica skutočne zabudnutá je, dôkazom čoho je aj fakt, že mnoho Zvolenčanov o nej nemá ani poňatia.“

VIRVAR vznikol v roku 2011, kedy mali chalani od 8 do 11 rokov. Na svojom konte má album Generácia (2017) a päť videosinglov. Zavŕšením niekoľko ročného úspešného ťaženia hudobnými súťažami, bola finálová účasť VIRVARu v kvalitne obsadenej súťaži Slovenská hudobná liga a zisk titulu Najlepší mladý interpret SHL 2018.

Instagram a facebook: @virvarofficial

Zdroj: TS