Vintage Boyz vracajú do školských lavíc rock n roll

Elvis Presley, Rolling Stones, Beatles, Chuck Berry a Jake Bugg. Už zoznam obľúbených mien siahajúci od 50. rokov až po súčasnosť naznačuje ako bude znieť nový singel kapely Vintage Boyz. 

Vintage Boyz je skupina, ktorá svoje korene v rock n rolle nemôže a ani nechce zaprieť. V novom singli Dievča zo strednej naďalej pretrváva ich fascinácia hudobnou estetikou minulého storočia a ukazuje, že aj v súčasnosti sa dá na pozadí bluesových riffov vyrozprávať dobrá stredoškolská lovestory.

„Je to skladba o vzťahu zabudnutom kdesi v čase na prahu dospelosti,“ hovorí o novinke spevák a hudobník TOME.

„Mám pocit, že k láske, (aj keď neopätovanej) ktorá nami zatrasie, je takmer nemožné sa nevyjadriť. Napísal som o nej už viacero skladieb, no boli prevažne melancholické a smutné. S odstupom času sa na to človek už pozerá úplne inak. S nadhľadom. A presne tak som napísal nový singel. Už počas prvých tónov je zjavné, že atmosféra skladby a jej lyrická výpoveď siaha do mojich hudobných koreňov. Verím, že skladba dodá silu všetkým mladým ľuďom, ktorí prežívajú svoje prvé pošteklenia amorovým šípom a prvé sklamania.“

Piesne o stredoškolských láskach dnes znejú úplne inak. To, že sa kapela rozhodla ísť proti prúdu potvrdzuje bubeník Dominik Sojčák. „Pop-punk je znovu v kurze. Mne sa páči, že sme zariskovali a išli trochu iným smerom. Dievča zo strednej znie moderne, aj s dávkou nostalgie 60-tych rokov.“

Nový singel je teraz dostupný na všetkých streamovacých platformách a dopĺňa ho aj jednoduché lyrics video zo školských lavíc, ktoré kapela natočila v priestoroch strednej Spojenej školy Scotta Viatora v Ružomberku.

O produkciu a nahrávanie sa opäť postaral Andrej Kelčík, ktorý je zároveň aj basgitaristom kapely. Okrem bicích, ktoré nahrávali u Martina Roženeka v Southrock Recording v Jablunkove vznikla celá skladba v ich domácom štúdiu v Ružomberku.

Dievča zo strednej bude súčasťou prvého albumu skupiny Vintage Boyz, ktorého vydanie je naplánované na jeseň 2023. Punk n rollové trio vzniklo v roku 2022 okolo Tomáša Mikulku alias TOMEho, ktorý sa dostal medzi top 20 súťažiacich v show Československo hľadá Superstar 2020.

Zdroj: TS