VIDEOS: Dream pop v obrazoch.

Nový projekt fotografa a speváka Radka Brousila VIDEOS spojil zaujímavé mená českej i slovenskej elektronickej scény a zanecháva vizuálny odtlačok.

Hudbu VIDEOS ste možno už videli. Vyšla v podobe troch videoklipov. VIDEOS experimentujú so zvukom, emóciami aj koncepciou kapely všeobecne. Svoju hudbu označujú ako dream pop. Sny všetko rozhýbali a premieňajú sa tu v pulzujúcu emotívnu elektroniku, v ktorej je dostatok svetla aj neustály pohyb vpred. Hudobná zložka je tu totiž len polovicou celého zámeru. VIDEOS nazerajú na city skrz zvuk aj obraz zároveň, ich zámerom je vydávať video single.

Radek Brousil, ktorý je pod projektom VIDEOS podpísaný ako spoluautor piesní, režisér a spevák, si k spolupráci prizval slovenského DJa a basgitaristu Fedora Kušša a pianistu Jáchyma Kroheho. Na prvých singloch sa podieľali aj Dné, Mayen alebo Martin Tvrdý, autormi remixov sú FVLCRM, Aid Kid a Isam Zing. S dokončením tretieho video singlu sa uzatvára prvá trilógia.

videos_band_photo_01

Trilogy EP je na stiahnutie zdarma alebo za ľubovoľne zvolenú sumu cez Bandcamp profil kapely a dostupné je aj cez digitálne distribučné siete ako iTunes, Spotify, Deezer, Google Play a podobne. Titul vychádza v spolupráci labelov Deadred a Starcastic, na Slovensku 25.2.2016.

VIDEOS bude možno vidieť naživo 05.03. v pražskom klube Neon, kde pokrstia svoje debutové EP Trilogy. Koncert bude sprevádzať špeciálna vizuálna šou, o ktorú sa postará Šimon Levitner. After party bude v réžii Aid Kid v spoločnom DJ sete s Kewu.

Downloadhttps://videosband.bandcamp.com/album/trilogy-ep
Kapela Videos a videosinglehttps://videosband.bandcamp.com/releaseshttps://vimeo.com/videosband
Krst EPhttps://www.facebook.com/events/189196984775225/
Vydavateľstváhttps://www.deadred.sk/https://www.starcasticrecords.cz/

Videos (bio) – Radek Brousil, známy skôr ako fotograf, ale aj DJ (pod pseudonymom Call Me Radeq), spojil sily s DJom Fedorom Kuššom a klaviristom Jáchymom Krohe a vytvoril audiovizuálny projekt VIDEOS. Cieľom kapely nie je vydať album, ale jednotlivé single, každý s vlastným hudobným klipom. Prvý singel, Run, si už stihol získať medzinárodnú podporu v podobe remixu Marca St. Louisa z montrealských The Valleys, slovenského future grooves producenta FVLCRVMa a Freddyho Rupperta, známeho z Former Ghosts alebo českých kapiel Palermo a Deaths.

Videos – Trilogy EP
Vydavateľ: Deadred Records / Starcastic Records
Dátum vydania: 25. február 2016
Formát: MP3 / FLAC / AAC / WAV download
Katalógové čísla: DR-039 / STC059

Zoznam skladieb:
1. Run
2. Two
3. Not Talk
4. Run (FVLCRVM Remix)
5. Two (Aid Kid Remix)
6. Not Talk (Isama Zing Remix)

videos-trilogy_ep-cover

Zdroj: Deadred Records*