Videoklip roka 2012 má Martin Harich!

Vo veľkom štýle naštartoval svoju hudobnú jar spevák Martin Harich. Po podpísaní lukratívneho kontraktu so svetoznámou módnou značkou prišlo na rad prekvapenie vo forme ocenenia jeho klipu „Posledná pieseň“ českou hudobnou stanicou TV Óčko. To však  ani zďaleka nie je všetko, čo má náš najakčnejší spevák nové…

Jedno prekvapenie za druhým! Neubehol ani mesiac po tom, čo si Martina Haricha vybral za svoju slovenskú tvár jeden z najväčších textilných gigantov sveta, a už spevák zažil  ďalší príjemný šok! Priamo uprostred nakrúcania relácie BRAVO TV, ktorú moderuje, ho prepadli fanúšičky, aby mu pred kamerami odovzdali Cenu TV Óčko za najlepší videoklip roka 2012.

Cenu získalo Martinovo video k singlu „Posledná pieseň“, ktoré v konkurencii uspelo so skóre 11 718 hlasov. Videoklip režíroval Michal Kunes Kováč. „Pekne ste to na mňa nahrali! A nikto mi nič nepovedal. Ráno sme docestovali z Košíc, rozbití po noci, a nikto z nás netušil, čo sa stane. A teraz toto! Ďakujem pekne!“ neskrýval dojatie rozlietaný  spevák, ktorý si iba pred pár dňami odskočil od maturitných otázok, aby dokončil nakrúcanie ďalšieho videoklipu. „Bude to klip k novému singlu Čakám, čo sa stane. Fanúšikovia ho nájdu na novom albume, ktorý práve mixujeme v pražskom štúdiu Elements,“ prezradil líder kapely Musitany Hope, a vzápätí dodal, že nové video nakrúcal v prvý marcový deň v zasnežených Vysokých Tatrách a na Liptove. Réžie sa ujal mladý, iba 19-ročný režisér Roland Wraník, ktorý má už na konte videoklipy pre Rytmusa, Celeste Buckingham či Daru Rolins.

Skúsený tím musel tentokrát čeliť naozaj extrémnym podmienkam – nepriazni počasia a mrazu, ktorý sťažoval premiestňovanie na stanovené lokality v okolí Štrbského Plesa, najmä plánované nakrúcanie z helikoptéry. Výroba napokon trvala od rána do rána, nepretržitých 26 hodín. „Bolo, to veľmi, veľmi náročné, ale zároveň krásne a krásne studené“, smial sa po dokončení poslednej scény režisér pri pohľade na komplet zamrznutý štáb, brodiaci sa miestami až metrovým snehom. „Zdá sa mi, že najbližší sneh chcem vidieť až niekedy okolo roku 2020″, pridal sa zamrznutý kameraman Jaris. Čo hovorí na prvú spoluprácu s RWstudiom hlavný protagonista videoklipu? „Teším sa, že som Rolanda spoznal. Je to mladý a kreatívny človek. S takým režisérom sa nemohlo spolupracovať inak než výborne!“ Ako napokon Martin prezradil, v novom klipe si po jeho boku spolu s kapelou zahrala aj jedna z jeho fanúšičiek, ktorá vyhrala februárový konkurz. Ten sa konal na Slovensku i v Čechách, v pražskej Cross Caffe a v unikátnom liptovskomikulášskom hudobnom hoteli Bonifác. Z poslaných videí, v ktorých mali členky fanklubu presvedčiť, prečo by mali v klipe hrať práve ony, bolo vybraných 12 finálových adeptiek. Tie absolvovali ďalšie stretnutie s manažmentom Martina Haricha a jeho fanklubu, z ktorého vzišla jedna výherkyňa.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
FOTO: reefe | https://www.fb.com/reefe.sk