Videoklip projektu Dilemma už stihli zakázať na Youtube!

Kontroverzný hudobný videoklip projektu Dilemma nie je na sociálnych sieťach ešte ani 24 hodín a už ho stihli zakázať. Videoklip k singlu Oh No! tak potvrdil, že je skutočne jediný svojho druhu na Slovensku a naplnil i očakávané obavy z negatívnych reakcií verejnosti.

Temné rockové video bolo zverejnené na sociálnej sieti www.youtube.sk vo štvrtok dopoludnia, dnes ráno k nemu zakázali prístup pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Kontroverzný videoklip oficiálne uzrel svetlo sveta počas krstu nového albumu Low Profile Scream projektu Dilemma v stredu 24. októbra. Okrem toho, že je plný protestov, krvi a násilia, vystupujú v ňom aj zombie – nemŕtvi ľudia. Hlavnou myšlienkou šokujúceho videoklipu bolo podľa frontmana kapely Dilemma Jána Spišáka upozorniť na spoločenské problémy, ktoré rezonujú vo svete. “Nie celkom tomu rozumiem, nakoľko zábery použité vo videoklipe sú z reálneho sveta a na internete už dobre známe. Zombie masky tiež nie sú ojedinelým prvkom videí. Neviem teda, či si video vyslúžilo obmedzenie pre svoju vizuálnu stránku, alebo pre posolstvo, ktoré prináša,” skonštatoval Ján Spišák aktivitu Youtube.

Videoklip vznikal pod taktovkou vyhľadávaného slovenského režiséra Martina Hudáka. Ten negatívne reakcie zo strany verejnosti tušil, dokonca sa priznal, že sa na ne sám teší. Postup Youtube síce schvaľuje, sociálna sieť by však mala podľa neho merať rovnakým metrom všetky videá. “V podstate tento krok schvaľujem, ale nerozumiem, prečo tam prejdú iné veci rovnakého charakteru. Mám dve male deti, ktoré si už samé pozerajú videá na Youtube a mám stale strach, kedy nájdu niečo,  kde je v strede nstrihnutá mŕtvola a podobné šokujúce veci. A to ani nehovorím o reklamných banneroch na rôzne krvavé hry, ktoré sa zobrazujú bez akéhokoľvek upozornenia,” uvádza Hudák.

Hudobný projekt Dilemma odštartoval revolúciu na slovenskej hudobnej scéne ešte pred samotným zverejnením videoklipu. Po viac ako desiatich rokoch pokrstili členovia rockového zoskupenia z Košíc svoj prelomový album Low Profile Scream. Krstní otcovia Martin ValihoraPeter „Kuko“ Hrivňák z kapely Horkýže Slíže krstili album netradične – motorovou pílou, pričom celý večer sa niesol v revolučnej atmosfére. Spevák Ján Spišák chcel touto tematikou upozorniť aj na momentálnu situáciu na slovenskej hudobnej scéne. „Na Slovensku je hromada dobrých hudobných skupín, ktoré robia kvalitnú produkciu, ale nemajú žiaden priestor v mainstreamových médiách. Chceme na to upozorniť. Tento stav nie je žiaduci nielen kvôli kapelám samotným, ale kvôli stavu kultúry v tejto krajine vôbec,“ vysvetlil.

O netradičný priebeh krstu sa postarala kreatívna produkčná spoločnosť Dimenzia. Počas koncertu mohli hostia zažiť príchod ozbrojených policajtov, horiace molotove koktaily, nechýbali ani zaujímavé vystúpenia či sexi hostesky v rockových kostýmoch.

Zdroj: Kharisma, s.r.o.