Vianočný koncert – Pressburger Klezmer Band v Modre!

Adventné obdobie ohlasuje blížiace sa sviatky pokoja a radosti – Vianoce. Počas týchto dní pripravuje Mesto Modra niekoľko predvianočných podujatí. V rámci decembrového projektu Vianočná Modra spríjemní predsviatočné chvíle aj koncert zoskupenia Pressburger Klezmer Band.

Zažite večer plný pohodovej atmosféry na koncerte v Kultúrnom dome Ľ. Štúra v sobotu 15. decembra 2012 o 20.00 h. Mesto Modra v spolupráci s Mestským kultúrnym stredisko v Modre ponúka príjemný, kvalitný kultúrny zážitok, kde hlavnú úlohu hrá hudba v podaní skvelých hudobníkov. Príďte si vypočuť energickú kombináciu podmanivej židovskej, balkánskej a orientálnej hudby, ale aj slovenský a cigánsky folklór.

Koncert na festivale Les Nuits Européennes v Strassbourgu: Zúčastňujúc sa na znovuzrodení klezmerovej hudby, jedinečný klezmer band zo Slovenska spája túto muziku s modernou: jazzom, rockom, reggae a world music. Z Balkánu po zvuky Stredomoria cez starú bratislavskú židovskú štvrť… Preßburger Klezmer Band hrá klezmer pre ľudí z celého sveta, do tanca aj na počúvanie. (Zdroj: www.klezmer.sk)

Merlin Shepherd (UK), klezmerový klarinetový virtuóz a lektor: Títo hudobníci pristupujú k hudbe novým a originálnym spôsobom. Ich mladosť a energia dodávajú muzike jas a extatickú radosť. V inštrumentálnej zložke aj v príjemnom speve nachádzame radosť, tanečnosť a otvorenosť, ktorá poslucháča vtiahne a vyzýva ho k tomu, k čomu bola väčšina tejto hudby určená… k tancu a oslave. Pri vnímaní Preßburger Klezmer Bandu počujeme kapelu robiť to, čo najlepšie vie, t. j. spájať energiu s vitalitou, ktorá postaví obecenstvo na nohy a s precítením, ktoré nádherne vyjadruje to trpko-sladké v židovskej skúsenosti. (Zdroj: www.klezmer.sk)

Vstupné: v predpredaji 5 EUR, na mieste 7 EUR.

Zdroj: MS