Vianočné trhy na Hlavnom námestí sa začínajú!

Už dnes, 25. novembra, otvorí Milan Ftáčnik – primátor mesta Bratislavy, tradičné Vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave, ktorých neodmysliteľnou súčasťou je i najväčší zimný folklórny festival na Slovensku – Slovenské Vianoce v Bratislave.

Autorský projekt Bratislavského kultúrneho a informačného strediska ponúka počas 28 dní na dvoch scénach mesta – na Hlavnom námestí a na Námestí Eurovea, program plný hudby a tanca. V rámci kultúrneho programu vystúpi 98 folklórnych súborov z celého Slovenska, ale tiež z Palestíny, Maďarska, Slovinska, Talianska, či Estónska. Spolu 1112 hostí predstaví folklór zo svojich rodných miest a obcí.

Slávnostné otvorenie Vianočných trhov začína o 16.00 hod. vystúpením detského folklórneho súboru Srdiečko z Bratislavy. O 16.30 sa po hromadnom odpočítavaní prítomných rozsvieti Vianočný stromček. Následne o 16.45 predstaví svoj repertoár kapela Nebeská muzika z Terchovej. Programom oficiálneho otvorenia Vianočných trhov bude sprevádzať moderátor Vlado Vondrák a zúčastní sa ho i riaditeľ BKIS Vladimír Grežo spolu so zástupcami mesta Bratislava.

Príďte na Vianočné trhy a vychutnajte si predvianočnú atmosféru.

Zdroj: BKIS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET