Vianočná nálada sa stupňuje a nikto z nás si  nevie predstaviť Vianoce bez koledy.

Kapela SOUL v spolupráci so Zuzkou Soleckou si pre vás pripravili druhu vianočnú pieseň s názvom „Nesieme vám tu novinu“

Členov kapely uchvátila svojou harmóniou moravská vianočná pieseň, ktorú pretextovali do slovenčiny a pustili sa do nahrávania. Klip sa rozhodli natočiť v evanjelickom kostole Najsvätejšej Trojice známom ako drevený artikulárny kostol v Kežmarku, ktoré je jedno z najstarších miest na Slovensku. Kostol patrí medzi najkrajšie a najstaršie zachovalé pamiatky  drevených sakrálnych stavieb.

Ak si niekto myslí, že pri natáčaní klipu sa poriadne zapotí, tak v tomto prípade bol opak pravdou. V kostole bola neuveriteľná zima. Napriek svojmu chladu dodal piesní neuveriteľne teplo. Svoju hudobnú stopu v piesni zanechala aj Katka Zimová, ktorá nahrala podklad violončela. Samotné natáčanie bolo veľmi prijemné vďaka Mgr. Romanovi Porubänovi zborovému farárovi, ktorý to cele umožnil. Poďakovanie v neposlednom rade patrí Marošovi Matoľakovi (STUDIOMAKY),  ktorý sa podieľal na hudobnom aranžmáne, kameramanovi Máriovi Stašákovi (STUDIO VIDMAX) a Jožkovi Kilianymu (SCARY SOUND AND LIGHT) za zapožičanie svetelnej techniky.

S blížiacim sa štedrý večerom želajú SOULACI a Zuzka Solecká všetkým poslucháčom prijemné a požehnané vianočné sviatky.

Zdroj: TS