Vianoce v kine spestrí nový animovaný film Vtáci sťahováci

Spoločnosť Illumination, tvorcovia tohtoročného hitu Super Mario Bros. vo filme a filmových sérií Mimoni, Ja, zloduch, Spievaj a Tajný život maznáčikov, vás v tejto sviatočnej sezóne pozýva na vzrušujúci let do neznáma s vtipnou, operenou rodinou v novej originálnej animovanej komédii Vtáci sťahováci. Do kín prichádza krátko pred Štedrým dňom, už 21. decembra.

Rodina Mallardovcov žije tak trochu vo vyjazdených koľajách. Zatiaľ, čo otec Mack je spokojný s tým, že sa jeho rodina bude navždy bezpečne plaviť okolo ich rybníka v Novom Anglicku, mama Pam túži všetko zmeniť a ukázať svojim deťom – dospievajúcemu synovi Daxovi a kačacej dcére Gwen – celý svet. Po tom, čo na ich rybníku pristane sťahovavá kačacia rodinka s napínavými príbehmi o ďalekých miestach, Pam presvedčí Macka, aby sa vybrali na rodinný výlet cez New York na tropickú Jamajku.

Keď sa kačice divé vydajú na cestu na juh, aby tam prezimovali, ich dobre pripravené plány sa rýchlo zvrtnú. Táto skúsenosť ich inšpiruje k tomu, aby si rozšírili obzory, otvorili sa novým priateľom a dokázali viac, než si kedy mysleli, pričom sa o sebe navzájom naučia viac, než si kedy predstavovali…

Príbeh sa zaoberá univerzálnou témou strachu a obáv z neznámeho a tým, ako tento strach môže nám a ľuďom, ktorých milujeme, brániť v tom, aby sme sa stali svojím najodvážnejším, najlepším a najautentickejším ja. „Príbehom sme chceli dosiahnuť rovnováhu, vyhnúť sa prílišnej vážnosti a zároveň vyjadriť dôležitosť využitia životných príležitostí,“ hovorí Meledandri, producent a generálny riaditeľ spoločnosti Illumination.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Réžiu mal v rukách Benjamin Renner, ktorý o tejto nevšednej práci povedal: „Urobil som to, čo viem – vniesol som do svojej práce humor a príbuzné momenty. Tento film sa snaží nadviazať silné spojenie s divákmi tým, že vyjadruje odmenu za prijatie nových skúseností a nádherné momenty a vzťahy, ktoré môžu na tejto ceste vzniknúť. Pri skúmaní témy vychádzania z vlastnej komfortnej zóny mi to pripomenulo moju vlastnú lásku k turistike a cestovaniu. Keby ma niekto nepovzbudil, nezažil by som to, čo mi nikto nemôže vziať. Chcel som sa s divákmi podeliť o tento pocit, o pocit odmeny, keď zažijete dobrodružstvo.” Po jeho boku stál spolurežisér Guylo Homsy, ktorý do príbehu vniesol prednosti 3D animácie. Práca na novom, originálnom filme spoločnosti Illumination im poskytla rozsiahlu tvorivú slobodu. „Pripomínalo to moje začiatky pri práci na filme Ja, zloduch,“ hovorí Homsy, „Mali sme slobodu vytvoriť jedinečný svet a nájsť správny tón filmu. Je to tiež intímnejší a tematicky hlbší film, než som robil predtým. Pracovať s Benjaminom bola radosť. Mali sme podobnú víziu, obaja sme boli motivovaní vytvoriť niečo iné a spojiť epické a poetické prvky. Dôveroval mi počas celého procesu a bola to fantastická skúsenosť.“

V slovenskom znení budete medzi hlavnými postavami počuť hlasy Mariána Miezgu, Kristíny Turjanovej, Sebastiána Dolného, Lucie Babony, Paľa Topoľského a Gabriely Dzuríkovej. Príbeh pritom podávajú výhradne z pozície kačíc, pre ktoré sú ľudia iba iný druh zvierat, ktorému nerozumejú. Na svojej ceste letia z rybníka Moosehead v Novom Anglicku, cez New York až na Jamajku, trasa sa kvôli nečakaným zastávkam a obchádzkam neustále mení a prináša nevšedné zážitky a skúsenosti. Hlavným cieľom režisérov príbehu a ich vyjadrenia bolo, aby deti, ale aj ich rodičov povzbudili, aby sa nebáli roztiahnuť krídla a letieť. „Dúfam, že ich tento film povzbudí, aby prijali zázrak, ktorý ich čaká za horizontom,” povedal Benjanim Renner.

This holiday season, Illumination invites you to take flight into the thrill of the unknown with a funny, feathered family vacation like no other in the action-packed new original comedy, Migration.

Nový originálny animovaný film Vtáci sťahováci prináša do našich kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 21. decembra.

Zdroj: TS