Vianoce na hrade Modrý Kameň!

Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň a Hontiansko – Ipeľské osvetové stredisko Veľký Krtíš Vás pozývajú na posledné hradné podujatie v tomto roku – Vianoce na hrade 2011.

Vianočné podujatia na hrade Modrý Kameň sa už niekoľko rokov konajú v príjemnej mrazivej atmosfére, plnej priateľských stretnutí pri hrejivých nápojoch a vianočných špecialitách. Podujatie otvorí tradičný Živý betlehem v podaní detí zo Základnej umeleckej školy a miestnych ochotníkov. V kaplnke sv. Anny sa uskutoční vernisáž výstavy s názvom „Kláštory v Karpatoch“ Pamiatkového úradu SR. Po vernisáži bude nasledovať vianočná sv. omša, ktorá má v barokovej kaplnke taktiež nezabudnuteľnú atmosféru. Umocní ju aj literárno – dramatické pásmo s názvom „Betlehemský pochod“.

 Živý Mikuláš s čertom a Snehovou kráľovnou prilákajú pozornosť najmä detských návštevníkov, ktorí sa dočkajú aj sladkej odmeny. Folklórny súbor Bažalička z Príbeliec sa predstaví vianočným ľudovým pásmom, v ktorom nám pripomenú tradičné vianočné zvyky našich starých mám a otcov. Pre návštevníkov sú pripravené aj vianočné trhy a stánky s občerstvením. Podujatie sa začne v sobotu 17. decembra o 17:00 na hrade Modrý Kameň.

Vstupné na podujatie je 1 € pre dospelých a 0,50 € pre deti a seniorov.

Vianoce na Hrade

Zdroj: Slovenské národné múzeum
Publikoval: Redakcia GREGI.NET