Via Anima – nová post-rocková kapela prichádza na scénu.

Via Anima vo voľnom preklade znamená Putujúce Duše. Tento názov príkladne ukazuje vývoj, ktorým si tento projekt počas svojho pôsobenia prešiel. „Duše“ sú z Banskej Bystrice, fungujú 4 roky a za ten čas majú na konte jedno demo, Sistém má chybu, ktorým rozvírili vlny na slovenskej hardcorovej scéne, a jedno split, Sami sebe svetlom.

Všetky skladby na deme Sistém má chybu, sa  niesli v jednej celistvej atmosfére, ktorú umocňovali hĺbkové texty, zamerané na človeka a jeho existenciu na tomto, alebo inom svete. Žánrovo by sa to v tom čase dalo škatuľkovať ako post-rock, hardcore.

via anima1

Via Anima však tento krát prichádza s nahrávkou, ktorá je skoro úplne inde ako to bolo na ich prvotnom počine.

Predstav si, že existujú aj také veci, ktoré ťa ani nenapadne si predstaviť,  sa volá nahrávka, s ktorou sa snažia tento krát ukázať ich terajšie vnímanie hudby, pocitov a vnímania. Na CD sa nachádza 8 skladieb, inštrumentálnych ale aj spevavých. Inštrumentálne skladby, prelínané dievčenským spevom majú niekedy až meditačný charakter, skladby so spevom a textami opisujú znenie, vnímanie existencie, skutočnosti či uvedomovanie si seba samého.

Spolu so zvolenskou kapelou Nesme, budú CD prezentovať  na šiestich koncertoch po Slovensku:
25.4.2014 Ružomberok, Panoptikum
26.4.2014 Šaľa, Peklo
2.5.2014 Banská Bystrica, Teatro Mefisto
10.5.2014 Brezno, Bombura
16.5.2014 Trenčín, Boogie bar
23.5.2014 Bratislava, Fuga

www.viaanima.bandcamp.com
www.bandzone.cz/nesme

plagat tour

Zdroj: Via Anima