Veronika Moudrá & The Band vydali nové album Everybody knows.

Veronika & The Band je důkazem, že se ke známému repertoáru od doby válečné po současnost, dá přistupovat inovativně, s lehkostí a svěžestí. Není divu. Základ Veroničiny kapely tvoří brilantní čeští hudebníci. Basista Tadeáš Mesany se pohybuje v nejrůznějších hudebních stylech – od vážné hudby v Symfonickém orchestru Českého rozhlasu přes folk, tango a jazz, Tanita Yanková je úspěšnou klavíristkou s bulharskými kořeny a v neposlední řadě Tomáš Piala, bubeník, kterého můžete nejčastěji vídat ve skupinách Gingerhead nebo Jarret.

Tadeáše na podiu často střídají vynikající baskytaristé Karel Fořt a Petr Tichý. Ansámbl vede Veronika Moudrá, pop-jazzová zpěvačka a hlasová lektorka s nadžánrovým přesahem a sympatickým drajvem. Ti všichni se podíleli na vzniku alba Everybody knows, které je směsí populárních skladeb v rytmu swingu, jazzových standardů i vlastních aranží známých písní.

Moudrá si vybrala skladby provázející ji i kapelu delší dobu a jsou tak přímo srdeční záležitostí. Sama také celou desku  Everybody knows produkovala.

„Vznik mého debutového alba není jen o rozhodnutí natočit pár písniček a ukázat je světu. Promítá se do nich,  co všechno mě doposud  jako interpreta v životě ovlivnilo, koho jsem potkala, kdo mě inspiroval, s jakými hudebníky nás osud svedl dohromady. A ze všech těchto střípků vzniklo naše malé hudební dílo. Věřím, že tyto zkušenosti jsou slyšet i v naší hudbě a posunou nás zase o kousek dál,“ říká Veronika Moudrá.

Album se točilo ve studiu Gloriet Tomáše Kubce, závěrečný mastering má na svědomí Jiří Mašek z Good Day Records.

Veronika & The Band vystoupí 15. 5. v Jazz clubu Satchmo v Hradci Králové a 18. 5. na pražském festivalu Vyšehraní.

www.veronikamoudra.cz

Zdroj: TS