„Věříte, že jste bez viny?“ ptají se v novém singlu WITCH HAMMER

Třetí singl metalových úderníků WITCH HAMMER představuje jejich novou, už za dva týdny vycházející desku. Nová skladba ukazuje klidnější tvář kapely a baladický podtón upozorňuje na fakt, že dokola opakovaná lež se stává pravdou.

WITCH HAMMER jsou na scéně už víc než dvě dekády, za něž stihli nahrát pět desek. Ta šestá u Smile Music vyjde už za měsíc a zohledňuje všechny zkušenosti jablunkovské kapely, které parta z našeho nejvýchodnějšího města za ty roky ve studiích i na pódiích získala.

Třetí singl „Pravdou lhát“ je skladba, která celou desku uzavírá a po předchozí smršti nadupaných songů do alba přináší zklidnění. „Je to zase jiný úhel pohledu a další z palety barev v naší tvorbě, kdy odhalujeme melancholičtější a smířlivou stránku věci,“ říká ke skladbě basák Petr Caputa a pokračuje: „Hudebně si hrajeme s náladou a kloužeme songem postupně k vygradovanému refrénu, kde Honza hlasivky opravdu nešetří.“ Jak jsme informovali v lednu, ve studiu Bomb Jack celou kapelu při nahrávání nešetřil ani producent Wendel Dreiseitl a vymačkal z ní to nejlepší.

YOUTUBE LINK  // SPOTIFY LINK

„Události posledních několik let nás bohužel přesvědčily, že je mezi námi stále hodně lidí, kteří z pohodlnosti, či vlastní naivity, dobrovolně chodí s šátkem přes oči a se špunty v uších,“ vysvětluje inspirace při vzniku textu opět Petr Caputa, který je s kytaristou a zpěvákem Honzou Šotkovským ve WITCH HAMMER už od začátku. I tyto okolnosti ho vedly k zamyšlení se nad dnešním světem a vtisknutí koncepčního příběhu o lidech, co ovládají svět, do všech písní nové, již šesté desky „Absolutno II: Coinspirace“.

PŘEDPRODEJ ALBA

„Pravdou lhát“ je tak další tematický dílek zpracovaného konceptu, který ovšem započal už na předchozím albu. „Text je jakýmsi mementem na téma, že 100x opakovaná lež se stává pravdou,“ dodává ještě Petr k písni, ke které vizuál dodal, včetně toho albového a všech jednotlivých singlů i merche, David Havlena. A dle jeho slov nebylo myšlenku ‚v pravdu se proměňující lež‘ úplně jednoduché graficky ztvárnit.

Witch Hammer
http://witchhammer.cz
https://facebook.com/Witchhammer.cz
https://instagram.com/witchhammerofficial

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz

Zdroj: Smile Music Records