Věra Martinová zahájila nové turné Jubileum 55.

Speváčka a gitaristka Věra Martinová, ktorá v tomto roku oslávila svoje polookrúhle narodeniny, zahájila začiatkom marca svoje ďalšie, tentokrát trochu spomienkové koncertné turné s názvom „Věra Martinová – Jubileum 55“.

Turné bude mať v priebehu roka zhruba 40 zastávok v Čechách a na Slovensku. Program koncertov je viac zameraný na prierez hitov speváčky od roku 1987 po súčastnosť. Diváci budú mať možnosť si vypočuť tie najväčšie hity Věry Martinové v nápaditých hudobných úpravách, ktoré naštudovala so svojou doprovodnou skupinou.

„Obklopila som sa mladými, talentovanými a nadšenými hudobníkmi a dúfam, že spoločne nájdeme nový pohľad na moje piesne“, hovorí Věra Martinová a dodáva: „Už dlho som hľadala novú energiu, nové podnety, nové výzvy a teraz sa zdá, že to všetko som vďaka novej kapele našla. Ja osobne sa na spoluprácu so svojimi mladými hudobnými priateľmi veľmi teším.“

Nová doprovodná skupina Věry Martinové bude hrať v zložení Jakub Juránek – elektrické, akustické gitary a spev, Bára Šůstková – husle a spev, Milan Janeček – basgitara a Adrian Ševeček – bicie a perkusie. Okrem turné Jubileum 55, Věra Martinová vystúpi počas letných mesiacov na rôznych hudobných festivaloch a ďalších hudobných akciách.

4_1024x768

Koncom roku sa jej priaznivci možu tešiť na tradičné Vianočné turné. Paralelne so svojimi koncertnými aktivitami chystá Věra Martinová tiež nové skladby.

„Nosím už dlhšiu dobu v hlave niekoľko hudobných nápadov na nové piesne a chcela by som ich v priebehu tohto roku dokončiť a tiež nahrať. Nechcem zatiaľ hovoriť o novom albume, pretože to je ešte dlhá cesta, s ohľadom na to, že mi vždy mnoho času zaberie nájsť pre svoje piesne aj dobré texty,“ dodáva Věra Martinová. Posledný album vydala speváčka pred dvoma rokmi.

Věra Martinová je česká speváčka a gitaristka. Po absolvovaní konzervatória vystupovala až do roku 1982 jako speváčka v Orchestri Gustava Broma. V roku 1982 sa stala členkou dievčenskej skupiny Schovanky.

Po paťročnom pôsobení so Schovankami sa vydala na vlastnú sólovú dráhu a od roku 1987 jej vyšlo celkom 18 albumov. Věra Martinová je niektorými hudobnými odborníkmi občas označnovaná jako najlepšia speváčka country music v Českej republike a je titulovaná lichotivým priezviskom – prvá dáma country music.

Zdroj:  Sandra Krišteková, PR & media