…venované na pamiatku mojej maminy… Ronie predstavila svoju najosobnejšiu skladbu  “V Búrke”!

Speváčka Ronie každou skladbou z pripravovaného albumu hudobne vracia späť rok 2000, či už trackom 2004 alebo sogom, ktorý venovala jej idolu Aaliyah. Tentokrát však speváčka priniesla osobnejšiu hudobnú výpoveď v podobe dychberúcej balady “V Búrke”!

Tak ako pri jej prvých skladbách z albumu, aj “V Búrke”  je inšpirovaná baladami z obdobia 2000s rokov. Tentokrát sa track neviaže na konkrétnu speváčku či pieseň, ale zámerom bolo zanechať hudobne hlboký pocit ako pri skladbách “Beautiful” od Christiny Aguilery, “Skyscraper” od Demi Lovato alebo ako pri niektorých z balád od Leony Lewis, ku ktorým Ronie umelecky vzhliada.

“Singel “V Búrke”  vyjadruje pocity, aké zažíva človek pri životných pádoch a opätovnom vstávaní naspäť na nohy. Je možné ho pretransformovať na rôzne situácie. U mňa som konkretne opisovala priebeh hľadania samej seba. Čas, kedy som sa rozpadla na kúsky a skladala sa naspäť dokopy. Je tam veľa odkazov na moje obdobie úzkosti a depresií. Kedy som sa strácala sama v sebe. V klipe je ilustračný príbeh, kde sa topím, ale na miesto úplného konca života sa ocitnem v limbe, v ktorom je chladno a prázdno, no zmietam sa vo svojich vnútorných pocitoch, strachu, hnevu, lásky. Na konci klipu však príde zvrat, kde sa vynorím z vody, čo je metafora na znovuzrodenie. A v podstate odkaz na to, že ešte nie je správny čas na to odísť”, odkrýva svoje osobné pocity samotná speváčka.

Balada, ktorá vás nenechá chladnými aj s intímnym vizuálom vznikla v réžii Ronie a Martina Mika z Illuminate. Kreatívny styling, ktorý podčiarkol tajomno balady vzniklo od návrhára menom Orvo. V poradí tretí song z blížiaceho sa albumu interpretky skomponovali opäť s jej dvorným hudobným producentom Martinom Šrámekom a Matejom Miklošom zo zoskupenia 2332, ktorí sa postarali aj o finálny mix, master doťukol Miroslav Chyška. To, že ide o jej doposiaľ najosobnejšiu skladbu hovorí aj fakt, že speváčka kooperovala režisérovi pri dramaturgii scenára, réžii i pri samotnom strihu.  A prečo je pre umelkyňu významný tento song?

“Túto pieseň som ešte napísala pred dvoma rokmi v období, kedy som sa cítila celkom dobre a opisovala minulosť. No prišiel jej čas až v dobe, kedy naozaj vystihovala moje úplne dno. To som ani netušila, že si to napíšem vopred. Minulý rok mi nečakane odišla mamina, a táto pesnička vystihla tú situáciu ešte hlbšie ako som si mohla kedy myslieť. Táto pesnička je jediná z albumu, ktorú mamina ešte stihla celu počuť, celý život má najviac podporovala a bola môj fanúšik n.1, a aj preto som sa rozhodla túto pieseň venovať jej. Ako spomienku, ako list/pozdrav do neba. Pozdravujem ťa touto skladbou tam hore…mami”, uzatvára svoju výpoveď ku skladbe Ronie.

https://youtu.be/xQs9PL-tsI8
http://instagram.com/ronieofficial
https://www.instagram.com/dvatritridva/
https://www.instagram.com/illuminate_production/
https://www.tiktok.com/@ronieofficial
http://facebook.com/ronieofficial
http://twitter.com/ronieofficial

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ