Veľký príbeh Petra Jandu

Legenda českej rockovej scény, spevák, hudobník, skladateľ a frontman kapely Olympic prináša v týchto dňoch svojim fanúšikom špeciálnu novinku. Petr Janda osobne načítal svoju vlastnú autobiografiu. Veľký príbeh jednej výnimočnej hudobnej kariéry vychádza ako audiokniha s názvom „Dávno plus“. Zaujímavým bonusom nahrávky je, že Petr Janda sprevádza svoje rozprávanie vlastnými gitarovými improvizáciami.

„Dávno plus“

Osobnosť Petra Jandu je neoddeliteľne spätá s jeho profesiou, v novej audioknihe nám však odhaľuje i svoje súkromie. Spoznávame ho ako človeka, ktorý spomína na detstvo, rodičov i svoju vlastnú rodinu, na pekné i tragické chvíle, skrátka na všetko, čo mu život v priebehu času dal i vzal.

Rozhodne je to zaujímavá skúsenosť. Nikdy predtým som nič také nerobil. Myslel som si, že je to ‚brnkačka‘, ale sedel som v štúdiu tri dni a nahovoril 250 strán textu. Hlasivky držali. Spomenul som si na to, ako mi ako chlapčekovi čítala rozprávky moja tetička,“ hovorí o svojej audioknihe Petr Janda a dodáva: „Gitarové predely som nijako moc nevymýšľal, zahral som to, čo mi prsty na hmatník priniesli. Je to taký predel medzi kapitolami alebo odstavcami.“

Audiokniha „Dávno plus“ vychádza v novembri vo vydavateľstve Supraphon na CD i digitálne s celkovou stopážou takmer 9 hodín.

Dávno plus – Pesničky z rovnomennej audioknihy

Súčasťou audioknihy „Dávno plus“ je aj 25 hitov od skupiny Olympic i zo sólových projektov, ktoré vychádzajú tiež samostatne na digitálnom kompilačnom albume „Dávno plus – Pesničky z rovnomennej audioknihy“ a sú taktiež k dispozícii na všetkých streamovacích platformách.

Kapela Olympic, jedna z najpopulárnejších českých rockových skupín, oslavuje tento rok významné jubileum. Šesťdesiat rokov existencie tejto ikonickej formácie vyvrcholí nezabudnuteľným koncertným finále, ktoré sa uskutoční 18. decembra v pražskej O2 aréne. Súčasťou narodeninových osláv je nielen nová audiokniha Petra Jandu, ale i tohtoročná nová kolekcia 5CD – Olympic 60, ktorá prináša spomienku na najväčšie hity a kľúčové piesne z celej histórie Olympicu.

Zdroj: TS