Vec premiéruje hand-made klip na pieseň Dole dole.

Vecov album Stereo Farbo Slepo je podľa fanúšikov aj kritiky jeden z najlepších hip hopových albumov posledného obdobia a Dole dole pochádza práve z neho. Videoklip má na svedomí kreatívna skupina Ževraj.

Vec_DoleDole_2

Príbeh vás prenesie do detských čias Brančiho Kováča vyrastajúceho v malom meste v časoch socializmu. Zaujímavosťou je autentická nahrávka Vecovej mamy, ktorá spestruje skladbu hneď v úvode.

Nápad vytvoriť z recyklovaného kartónu priniesla kreatívna skupina Ževraj, ktorá na klipe pracovala vyše dvoch mesiacov. Prečo si vybrali práve túto formu odpovedali autori: “Na klip sme nemali skoro žiaden rozpočet. Z mladosti sme si pamätali, že najlacnejšie bolo vždy krabicové a tak sme to všetko vyrobili z kartónu.”

Vec_DoleDole_5

Vec nechal autorom voľnú ruku, jeho jediné požiadavky boli aby sa nezabudlo na cukráreň a kamošov na ihrisku. Tvorcovia zo Ževraj tvrdia, že v makete mestečka sa nachádza spolu 21 budov, no počet postavičiek už zrátať nevedeli. Priznali ale, že samotný Vec je tam až štyri krát.

Vec_DoleDole_3

Ku klipu sa viaže aj netradičný merchandise – pexeso s motívmi z videoklipu Zakúpiť ho možete online. Viac informácií sa pravidelne dočítate na Vecových profiloch: Facebook, Twitter, Instagram, no aj na česrstvo spustenom webe Samsystem.sk.

Zdroj: Fantastic Entertainment